Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 18:54

Μονάδες της Πελοποννήσου επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου

«Το ΕΚΑΒ είναι ο μοναδικός κρατικός φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και πρέπει να είναι συνεχώς σε ετοιμότητα, για την παροχή αποτελεσματικών και ποιοτικών πρώτων βοηθειών σε όσους έχουν ανάγκη», υπογράμμισε σε δηλώσεις από την Τρίπολη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

 

Ο πρόεδρος το ΕΚΑΒ περιοδεύει στις μονάδες του ΕΚΑΒ στην Πελοπόννησο και σήμερα επισκέφθηκε το Ναύπλιο και την Τρίπολη, ενώ αύριο θα βρεθεί σε Φιλιατρά, Καλαμάτα και Σπάρτη, με σκοπό την εξέταση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες, αλλά και για να βελτιωθούν θέματα οργάνωσης, διαχείρισης και επιχειρησιακού σχεδιασμού με την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία και καλή συνεργασία με τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Ο κ. Παπαευσταθίου σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα πανελλαδικά εστιάζεται στην έλλειψη προσωπικού του ΕΚΑΒ και προσέθεσε ότι πρέπει να ληφθεί αυτό σοβαρά στο σχεδιασμό, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των διανοσοκομειακών διακομιδών, που απασχολεί άνω του 50% της καθημερινής λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Επιπλέον ανέφερε, ότι απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τουλάχιστον χίλιους διασώστες πληρώματα ασθενοφόρων, που θα καλύψουν περισσότερα από διακόσια σημεία σε όλη τη χώρα, και αυτή είναι –είπε- η πρόταση που έχει υποβάλει στο αρμόδιο υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του οποίου «προσπαθεί να εξασφαλίσει ικανό αριθμό προσλήψεων».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στη μονάδα της Τρίπολης, είχε διαδοχικές συναντήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης και την διοίκηση του Παναρκαδικού νοσοκομείου, υπογράμμισε πως υπάρχει σκέψη να υπαχθούν οργανικά στο ΕΚΑΒ τα Κέντρα Υγείας, όπως έχει γίνει με τους οδηγούς των νοσοκομείων, ώστε να υπάρχει πιο εύκολη διαχείριση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ