Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 10:02

Το ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο της Καλαμάτας 

Ολοκληρώθηκε χθες η μεταφορά του ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, και η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας προχωρά σε ανασχεδιασμό της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου, η μεταφορά του ΕΚΑΒ αποφορτίζει πλέον χωροταξικά τα Επείγοντα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας - ενώ από βδομάδα ξεκινούν όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για να καταστήσουν το χώρο τους πιο λειτουργικό. 

Οπως προβλέπει ο ανασχεδιασμός των Επειγόντων, ο χώρος υποδοχής των ασθενών-συνοδών θα μεταφερθεί πλησίον της εξόδου, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός έξω ακριβώς από την πόρτα των ιατρείων - κάτι που, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έκανε δύσκολο το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ταυτόχρονα, θα τεθεί για πρώτη φορά σε εφαρμογή η διαδικασία της διαλογής και εκτίμησης των περιστατικών (triage).

Με αφορμή τη μεταφορά του ΕΚΑΒ ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος δήλωσε: 

«Μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση έρχεται να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Καταρχήν το ΕΚΑΒ μεταφέρεται στην φυσική του θέση, εκεί που χτυπά η καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των επειγόντων περιστατικών. Αυτό σημαίνει πιο γρήγορη προσέγγιση στο συμβάν και ταχύτερη μεταφορά του περιστατικού στο Νοσοκομείο. 

Ταυτόχρονα διατηρούμε σε μόνιμη και  24ωρη βάση ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ στο χώρο του Νοσοκομείου, για την αντιμετώπιση περιστατικών που έχουν βορειοδυτική γεωγραφική αναφορά στο Νοσοκομείο. 

Παράλληλα προχωράμε σε όλες εκείνες τις χωροταξικές και τεχνικές εργασίες που θα δώσουν ένα πιο λειτουργικό χαρακτήρα στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, ενσωματώνοντας στη λειτουργία μας για πρώτη φορά και τη διαδικασία της διαλογής του περιστατικού. 

Θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική αρχή Καλαμάτας για τη συνεργασία της και για τη συμβολή της στη λύση του στεγαστικού ζητήματος του ΕΚΑΒ».