Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 08:31

Μικρότερη η ποσότητα ελαιόλαδου στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Στο μισό της έχει φτάσει περίπου η ελαιοσυγκομιδή στην περιοχή της Τριφυλίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Για τη συνολική ποσότητα παραγωγής υπάρχει αναθεώρηση προς τα κάτω, καθώς υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί τελικά μεταξύ 20.000 - 22.000 τόνων.

Αυτό μας επισήμανε ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, συμπληρώνοντας όμως ότι πλέον έχει υπάρξει σημαντική βελτίωση της οξύτητας.

Ο κ. Παρασκευόπουλος παρατήρησε ότι σε κάποιες περιοχές έχει προχωρήσει περισσότερο η ελαιοσυγκομιδή, όμως η γενική εικόνα είναι αυτή που προαναφέρθηκε. Οσον αφορά την ποσότητα παραγωγής τόνισε ότι θα είναι μειωμένη και σημαντικός παράγοντας ήταν οι καιρικές συνθήκες. Σχετικά με τις οξύτητες, αυτές έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά και τις βροχές, και διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή.

Σημαντικό επίσης είναι ότι από την ΔΑΟΚ τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει ένα έντυπο για το γλοιοσπόριο, που θα μοιραστεί σε όλους τους παραγωγούς και βασίζεται σε τρεις εργασίες που έχουν γίνει σε συνεργασία με πανεπιστήμια της χώρας με δειγματοληψίες από όλες τις τοπικές κοινότητες της Τριφυλίας.

 

Κ.Μπ.