Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 22:20

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης στηρίζει τις κινητοποιήσεις της εστίασης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης συμπαραστέκεται στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, καταστηματάρχες εστίασης και λιανεμπορίου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι “σχεδόν δύο χρόνια τώρα όλοι δίνουμε μάχη επιβίωσης μέσα στην ανασφάλεια και τις δυσκολίες που έχει διαμορφώσει η κυβερνητική πολιτική” και παρατηρεί: “Τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων επιβαρύνουν περισσότερο την κατάσταση αυτή. Τα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας μεταφέρουν το βάρος της ευθύνης για την αποτροπή της διάδοσης στους επαγγελματίες του χώρου στη λογική της ατομικής ευθύνης, τη στιγμή που έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η κυβέρνηση αντί να θωρακίσει τη δημόσια υγεία να πάρει μέτρα προστασίας σε σχολεία, μεγάλους χώρους δουλειάς, ζητάει υποκριτικά να συμβάλουμε στη μη διάδοση του κορονοϊού. Ηρθε η ώρα να πάρει η κυβέρνηση την «ατομική ευθύνη» της”.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, μεταξύ άλλων,συμφωνώντας με τους επιχειρηματίες της εστίασης ζητεί: “Θωράκιση τώρα του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας. Να σταματήσουν τώρα τα εξοντωτικά πρόστιμα. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους. Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα. Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα. Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος - Καμία διακοπή ρεύματος”.