Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 14:44

Κίνδυνο από την εισαγωγή αφρικάνικων εσπεριδοειδών επισημαίνουν στο Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κίνδυνο από την εισαγωγή αφρικάνικων εσπεριδοειδών επισημαίνουν στο Δήμο Ευρώτα

Επιστολή με την οποία επισημαίνει τον κίνδυνο από την εισαγωγή αφρικάνικων εσπεριδοειδών επισημαίνουν στο Δήμο Ευρώτα απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ευρώτα Ηλίας Παναγιωτακάκος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με διαπιστώσεις μας, γίνεται παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική, τα οποία είναι προσβεβλημένα από την ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας. Δεδομένης της ευρείας καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στο Δήμο Ευρώτα και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της επικινδυνότητας της ασθένειας η οποία μπορεί να λάβει επιδημικές διαστάσεις, κρίνεται σκόπιμο το άμεσο σταμάτημα αυτής της διαδικασίας. Οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας επιτρέπουν την άμεση διάδοση αυτής της ασθένειας, πράγμα που σημαίνει την υποβάθμιση του τοπικού μας προϊόντος. Επιπλέον η παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει άμεσο πλήγμα τόσο στους παραγωγούς, όσο και στην Εθνική οικονομία, λόγω των τυχόν ελληνοποιήσεων προϊόντων που θα προκύψουν.

Δεδομένης της ευρείας καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στην περιοχή μας, των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και της επικινδυνότητας της ασθένειας η οποία μπορεί να λάβει επιδημικές διαστάσεις, κρίνεται σκόπιμη η άμεση επέμβαση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την προστασία του  προϊόντος μας και των παραγωγών μας.   

Είναι αναγκαίο να λάβετε άμεσα πρωτοβουλίες, οι οποίες θα προασπίζουν τα προϊόντα μας μη θέτοντας σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα και την προστιθέμενη αξία που διαθέτουν.

Δεν είναι δυνατόν σε εποχές πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης οι αγρότες μας να είναι αντιμέτωποι και με επικίνδυνες απειλές για το εισόδημά τους.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσετε άμεσα και δυναμικά μπλοκάροντας τις πάσης φύσεως παράνομες και επικίνδυνες εισαγωγές για την υγεία και το εισόδημα των αγροτών".

 

Με τιμή

Ηλίας Παναγιωτακάκος

Αντιδήμαρχος Δήμου Ευρώτα

 Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER