Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 19:56

Σε συνέλευση του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων της Μεσογείου ο Καραμπάτος

 

Αναχωρεί σήμερα για την Ιταλία ο πρόεδρος του Δικτύου Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου RECOMED Γιώργος Καραμπάτος, για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση των μελών η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στην πόλη Matera (περιοχή Basilicata).

Σε αυτή την 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου στην οποία προεδρεύει η Ελλάδα, θα παρουσιαστεί από τον κ. Καραμπάτο η στρατηγική της νέας προεδρίας για την επόμενη 3ετία και θα αναγγελθεί η προσχώρηση νέων χωρών μελών στο Δίκτυο.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συνάντηση με θέμα «Ελαιοτουρισμός στη Μεσόγειο» με συντονίστρια την Roberta Garibaldi, καθηγήτρια Διαχείρισης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκαμο και αντιπροέδρου της Επιτροπής Τουρισμού στον ΟΟΣΑ, με στόχο  τη δημιουργία μιας σταθερής διεθνούς ομάδας εργασίας για την ανάδειξη καλών πρακτικών  ελαιοτουρισμού στη Μεσόγειο. Στη συνάντηση συμμετέχουν ειδικοί  από 5 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Ισπανία, Τυνησία)

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Ελαιοπαραγωγών Πόλεων Μεσογείου RECOMED δραστηριοποιείται  δυναμικά στη Μεσόγειο από το 2003, με στόχο τον διάλογο μεταξύ των ελαιοπαραγωγικών περιοχών, την προστασία και προώθηση της καλλιέργειας της ελιάς και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, την προβολή του γαστρονομικού πολιτισμού, της Μεσογειακής διατροφής και των τοπικών προϊόντων.

Αυτή η μακρόχρονη παρουσία έχει ευνοήσει συνέργειες μεταξύ των χωρών / περιοχών μελών της RECOMED, με στόχο την προβολή σημαντικών ελαιοπαραγωγικών πόλεων, όπως η Καλαμάτα,  στις οποίες έχουν συμμετάσχει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Δήμος Καλαμάτας, ο Οργανισμός OTRoutes «Δρόμοι της Ελιάς» κ.α.