Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 14:00

Ολοκληρώνεται ο κύκλος σεμιναρίων αξιολόγησης παρθένου ελαιολάδου

Ολοκληρώνεται ο κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για την οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στον ΕΛΓΟ - Δήμητρα (Τμήμα Ελαίας Καλαμάτας).

Τα σεμινάρια που διεξήχθησαν από την Έφη Χριστοπούλου - χημικό εμπειρογνώμονα της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ), αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του ΔΣΕ ολοκληρώνονται σήμερα 4 και αύριο 5 Ιουλίου, στην αίθουσα του τοπικού Τμήματος Ελαίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα, στην οδό Λακωνικής.

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης, υπεύθυνος του τοπικού ΕΛΓΟ Δήμητρα, θυμίζει ότι ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαΐου με την επιλογή των δοκιμαστών που εξετάστηκαν με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας σε ειδικά δείγματα διαφορετικών εντάσεων. Συνεχίστηκε στις 21 και 22 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 4 και 5 Ιουλίου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων. Τα σεμινάρια χρηματοδοτούνται από το ερευνητικό πρόγραμμα Αρτόλιο, βασικός πυλώνας του οποίου είναι η ανάδειξη των ποιοτικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.