Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2023 17:46

Μεσσηνία: Αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ έδωσε ακατάλληλο νερό για άρδευση

Το αντλιοστάσιο που ενίσχυσε τη διώρυγα στην περιοχή του Μπουρνιά Καλαμάτας, το Σαββατοκύριακο αντλούσε ακατάλληλο νερό, γι’ αυτό και ο ΓΟΕΒ Παμίσου διέκοψε τη λειτουργία του.

Αυτό ενημερώνει ο οργανισμός, απαντώντας σε έντονες διαμαρτυρίες της Ομάδας Αγροτών - Καλλιεργητών του Μπουρνιά και παρατηρεί ότι από χθες το αντλιοστάσιο τροφοδοτεί κανονικά τη διώρυγα.

Μάλιστα, η Ομάδα είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά της κι έκανε λόγο “για δόλο, βαριά αμέλεια και για παράβαση καθήκοντος”.

Αναλυτικά, ο ΓΟΕΒ Παμίσου ενημερώνει:

“Δεδομένου ότι η κακοκαιρία επ' ονόματι Daniel χτύπησε όλη την Ελλάδα, στα μέτρα που λάβαμε  ήταν το άνοιγμα του φράγματος του Παμίσου, με αποτέλεσμα την διακοπή παροχής νερού άρδευσης. Αφού κλείσαμε το φράγμα και γέμισε με νερό αποκαταστάθηκε η παροχή του νερού άρδευσης. Στην περιοχή του Μπουρνιά ενισχύουμε την παροχή της διώρυγας με αντλιοστάσιο από την αποστραγγιστική τάφρο Λιγδού.

Κατά την λειτουργία του αντλιοστασίου διαπιστώθηκε ότι αντλούσε ακατάλληλο νερό και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την λειτουργία του το Σαββατοκύριακο.

Σήμερα Δευτέρα 11-9-2023 το αντλιοστάσιο τροφοδοτεί την διώρυγα κανονικά. Έχουμε διαθέσει την μέγιστη παροχή, δεδομένου  και της συμπληρωματικής παροχής του αντλιοστασίου”.

* Η ΟμάδαςΑγροτών - Καλλιεργητών του Μπουρνιά που διαμαρτυρήθηκε έντονα στον ΓΟΕΒ, σημείωσε:

“Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο μάς αφήσατε χωρίς νερό. Το δίκτυό σας γέμισε αλάτι. Αιτούμαστε προς τον ΓΟΕΒ Παμίσου να μας παρέχει αρδευτικό νερό στον Μπουρνιά Καλαμάτας, το οποίο νερό να φτάνει μέχρι το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ για να εμποδίζει την εισροή αλατόνερου στο δίκτυο. Επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματος για τις αδικοπραξίες σας, για δόλο, βαριά αμέλεια και για παράβαση καθήκοντος”.