Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015 18:36

Ονομασία "Ελιά Καλαμάτας" ζητούν στη Λακωνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ονομασία "Ελιά Καλαμάτας" ζητούν στη Λακωνία

Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη χρήση της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» έγινε την Παρασκευή στο ξενοδοχείο "Sparta Inn" στη Σπάρτη, μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη.

Η χρήση της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» στην περιοχή αποτελεί πάγιο αίτημα των Λακώνων παραγωγών, συνεταιρισμών, μονάδων τυποποίησης και εξαγωγέων, το οποίο έχει υιοθετηθεί και αναδειχθεί από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν. Στην αρχή, έγινε ενημέρωση από τη Ν.Ε. και τον βουλευτή για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα και στη συνέχεια υπήρξε τοποθέτηση των φορέων με ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του πολυπαραγοντικού αυτού ζητήματος, καθώς παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν υπάρξει κατά καιρούς και από άλλους φορείς. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Στρατηγάκος εκπροσωπώντας την Π.Ε. Λακωνίας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων μεταποίησης βρώσιμης ελιάς. 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER