Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 08:56

Ολα έτοιμα για την έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

Γράφτηκε από την
Ολα έτοιμα για την έκθεση «Πελοπόννησος EXPO»

 

Η «Πελοπόννησος EXPO» ανοίγει μεθαύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. τις πύλες της, στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης (Κτήριο ΓΕΑ) και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους κλάδους.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει. Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 17 του μήνα και θα λειτουργεί καθημερινές 4-9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. - 9 μ.μ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί σειρά ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες θα είναι ανοικτές για όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

Εχουν προγραμματιστεί συνέδρια για τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, b2b επιχειρηματικές συναντήσεις μέχρι και live cooking και happenings εκθετών, ενώ κάθε μέρα οι επισκέπτες θα γεύονται παραδοσιακές συνταγές από όλη την Πελοπόννησο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Παραδοσιακό Παντοπωλείο».

Η μεταφορά των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο θα γίνεται δωρεάν από το τοπικό ΚΤΕΛ, που σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας βάζει λεωφορεία με αφετηρία την πλατεία Κολοκοτρώνη κάθε και μισή της ώρας (π.χ. 4.30 μ.μ., 5.30 μ.μ.), ενώ η αναχώρηση από το κτήριο ΓΕΑ θα γίνεται κάθε μία ώρα (π.χ. 5 μ.μ.).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ., στο χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης. Στη διάρκεια των εγκαινίων θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στην φαρμακοβιομηχανία «DEMOS», για τη σημαντική προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης διακεκριμένοι ομιλητές-εκπρόσωποι της αιχμής του κλάδου θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Θα αναλυθούν όλα τα είδη του τουρισμού (εναλλακτικός, θρησκευτικός, αλιευτικός κ.ά.) και θα αναπτυχθούν θέματα για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και τη διαχείριση των προορισμών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν θέματα όπως: Νέες τεχνολογίες και παραγωγική διαδικασία. Αγροδιατροφή και επιχειρηματικότητα. Χρηματοδοτικά εργαλεία – προώθηση – branding – πρακτικές.

B2B ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, 9 π.μ. - 9 μ.μ. b2b επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΦΕ 

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό. Ο barista Δημήτρης Μπουσούνης ξέρει τον τρόπο για να μας μάθει πώς να παρασκευάζουμε τα σωστά ροφήματα καφέ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ COCΚTAILS ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης, από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail. Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα αθηναϊκά μπαρ: τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της έκθεσης, σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό γαστρονομικό happening.


NEWSLETTER