Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 08:22

Καλαμάτα: Ξενοδοχείο μπουτίκ το παλαιό κτήριο του Επιμελητηρίου στην Αριστομένους

 

Σε ξενοδοχείο μπουτίκ σκοπεύει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να μετατραπεί το παλαιό κτήριο της Αριστομένους και Χρ. Κουμάντου.

Εχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ακριβούς προσδιορισμού της ιδιοκτησίας του, καθώς το ισόγειο ανήκει σε ιδιώτες και στη συνέχεια θα προχωρήσει στη φάση του διαγωνισμού για να βρεθεί επιχειρηματίας που θα μετατρέψει το ακίνητο σε ξενοδοχείο μπουτίκ με όρους που θα προσδιοριστούν από το Επιμελητήριο στους οποίους θα περιλαμβάνονται το ενοίκιο, η διάρκεια εκμετάλλευσης και άλλα θέματα της μίσθωσης.

Επιτέλους ένα κτήριο η εμφάνιση του οποίου δεν τιμά την πόλη, καθώς βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της Καλαμάτας σε περιοχή ραγδαία αναπτυσσόμενη, θα έλθει να προσθέσει αισθητικά στον πεζόδρομο αλλά και να δώσει ξενοδοχειακές κλίνες που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας.

Το επόμενο βήμα του Επιμελητηρίου, που έχει πάρει πάνω του ο πρόεδρος Βαγγέλης Ξυγκώρος, είναι η αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα, στο οποίο έχει σημαντικό λόγο και ο Δήμος Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση Δήμου, Επιμελητηρίου και ΤΕΜΕΣ για γενναία τουριστική αξιοποίηση του γνωστού φιλέτου στην οδό Κρήτης κάτι που αν ευοδωθεί θα δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τόπο. Δεν υπάρχουν όμως ακόμα ανακοινώσιμα στοιχεία, καθώς οι συζητήσεις είναι σε επίπεδο διερεύνησης της στρατηγικής που πρόκειται να ακολουθηθεί.