Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 08:00

Ο Δημήτρης Μανιατάκης γραμματέας του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου

 

Σε Σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Σωτήρης Μουσούρης (τ. αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ) και γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Μανιατάκης.

Οπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Μανιατάκειον Ιδρυμα, το Επιμελητήριο διοικείται από 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από κορυφαίους επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Αφρική στους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των φαρμάκων κ.α., καθώς και από επίτιμους πρόξενους αφρικανικών χωρών στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρός του Σωτήρης Μουσούρης επ’ ευκαιρία της εκλογής του αναφέρθηκε στους σκοπούς του Επιμελητηρίου και τη νέα οργανωτική δομή του Δ.Σ., η οποία θα είναι πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική στηρίζοντας περαιτέρω την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες της Αφρικής και ιδιαίτερα της Υποσαχάριας.

Ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στις δυνατότητες εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην αφρικανική ήπειρο καθώς και στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινότητας για την Αφρική. Η οικονομική ανάπτυξη πολλών αφρικανικών χωρών αποτελούν ευνοϊκές συγκυρίες, τις οποίες ο κ. Μανιατάκης τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιήσουν και οι Έλληνες επιχειρηματίες και έτσι να συνδράμουν στην προσπάθεια εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε επίσης ότι η βάση δεδομένων που διαθέτει το Επιμελητήριο για τις επιχειρήσεις στην Αφρική και η νέα οργανωτική δομή του θα δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του για πληρέστερη ενημέρωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ήπειρο.

Η συμβολή και η συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών στις δράσεις του Επιμελητηρίου είναι σημαντική και θα αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία ανάδειξης της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας, και συγχρόνως θα ενθαρρύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις να εντάξουν στον σχεδιασμό τους χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής.