Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 18:17

Καλαμάτα: Σύντομα ανακοινώσεις για το κτήριο πρώην Σχολής Παπαφλέσσα

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Καλαμάτας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχουν συμφωνήσει για την αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα και σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Αυτό προανήγγειλαν προχθές το βράδυ ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος υπογράφοντας τη σύμβαση για την προσωρινή στέγαση των περιφερειακών υπηρεσιών στο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα.
Ο κ. Ξυγκώρος υπενθυμίζοντας ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνέχισε να χρησιμοποιεί το κτήριο για την εκπαίδευση στελεχών, πιθανά "φωτογράφισε" και τη μελλοντική χρήση του. Νωρίτερα ο κ. Νίκας λέγοντας ότι όλες οι δυνάμεις της Μεσσηνίας θα συμβάλουν στην αξιοποίηση του κτηρίου, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνεργασία και με φορείς του ιδιωτικού τομέα.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επισκευής του Διοικητηρίου θα φιλοξενηθούν στο κτήριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα πολλές από τις περιφερειακές υπηρεσίες. Στη συνέχεια και σύμφωνα με όσα προαναγγέλθηκαν προχθές, το κτήριο θα αξιοποιηθεί σύμφωνα με την ιστορία του, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Θ.Λ.