Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 18:54

Επίσκεψη πρέσβη του Ισραήλ στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο πρέσβης του Ισραήλ Yossi Amrani.

Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βαγγέλη Ξυγκώρο, μέλη της διοίκησης και Μεσσήνιους επιχειρηματίες, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ενεργειακά ζητήματα, οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας και η τουριστική συνεργασία και προώθηση προϊόντων.
Ο πρέσβης του Ισραήλ στάθηκε ιδιαιτέρως στη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ, εκτιμώντας πως το συγκεκριμένο γεγονός θα δώσει το έναυσμα για πολυεπίπεδη συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Από την πλευρά του Επιμελητηρίου και των μελών του έγινε παρουσίαση των κλάδων της οικονομίας της Μεσσηνίας και αναφορά στις ιδιαίτερα πολύπλευρες σχέσεις που συνδέουν την Ελλάδα και το Κράτος του Ισραήλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου: "Ιδιαιτέρως αναλύθηκαν οι προοπτικές που αναπτύσσονται στην Μεσσηνία μέσω και της προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων, αλλά και εμπορικές αποστολές με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κυρίως όσο αφορά τον πρωτογενή τομέα".