Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 15:43

Eπιστολή Μανιάτη σε Βενιζέλο: "Οχι" από το Επιμελητήριο στα χημικά της Συρίας


Την αντίθεση των επιχειρηματιών - επαγγελματιών της Μεσσηνίας στην προοπτική καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Και τον παρακαλεί να προβεί «σε κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά (όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική), με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, όχι μόνο του τόπου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα».
Ο κ. Μανιάτης παρατηρεί ότι «οι πιθανές δραματικές επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν στο κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, αλλά και στην δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας, χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και όχι χαλαρότητας από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Επισημαίνει πως «η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει την απόθεση των χημικών αποβλήτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό της χώρας μας».