Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 15:45

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Παρουσίαση σήματος ποιότητας μεσογειακής διατροφής MedDiet

 

Το Σήμα Ποιότητας Μεσογειακής Διατροφής MedDiet για εστιατόρια παρουσιάστηκε επίσημα στην Καλαμάτα σε εκδήλωση που έγινε χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort".

 

Το σήμα, όπως τονίστηκε στην εκδήλωση, απευθύνεται σε εστιατόρια «που λειτουργούν καθ’ όλα νόμιμα και έχουν -ή σκοπεύουν να αποκτήσουν- προφίλ μεσογειακού εστιατορίου» και σε πρώτη φάση θα διατεθεί δωρεάν σε 40 εστιατόρια, θα τηρηθεί ωστόσο σειρά προτεραιότητας.

Στόχος της σήμανσης αυτής, επισημάνθηκε, είναι η ενίσχυση, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη των εστιατορίων για τη διαφύλαξη και προώθηση της αυθεντικής Μεσογειακής/Μεσσηνιακής Διατροφής και η ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Το εν λόγω σήμα, όπως γνωστοποιήθηκε, βρίσκεται στη διαδικασία κατοχύρωσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ επιδιώκεται να εξαπλωθεί σταδιακά και εκτός της περιοχής της Μεσογείου.

 

Την εκδήλωση, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Παπαφωτίου, συντόνισε ο τ. πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νικόλαος Κατσαρός, αντιπρόεδρος του New York College, ενώ μίλησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο Ν. Κατσαρός, ο Καλλικράτης Γιαννιός από την ομάδα έργου MedDiet κι ακόμα τα μέλη της ίδιας ομάδας Βασίλης Γεωργακόπουλος (δρ τεχνολόγος τροφίμων), Πάρης Κωστόπουλος (executive chef) και Στέλιος Μπαρμπέας (executive chef), ενώ ακολούθησαν συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού μεταξύ των μελών της ομάδας έργου και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.