Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 19:25

Το "Νέο Επιμελητήριο" για την αθώωση 7 συμβούλων του

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξαναδώσουμε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας την αίγλη που του αναλογεί» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η παράταξη «Νέο Επιμελητήριο Μεσσηνίας» σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση αθώωσης των 7 συμβούλων της.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η παράταξη αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας αθωώθηκαν οι 7 εκλεγμένοι σύμβουλοί μας στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας μετά από τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου που είχε υποβάλλει ο β´ αντιπρόεδρος κ. Μπομπόνης Θεόδωρος.

Ολοι πλέον μπορούν να αντιληφθούν ότι η ελευθερία έκφρασης λόγου, η ελευθερία έκφρασης απόψεων που εκφράζουν τις θέσεις των μελών που κληθήκαμε να εκπροσωπούμε δεν μπορεί να παύσει, όσο και αν κάποιοι συνάδελφοί μας στο Δ.Σ. το επεδίωξαν μέχρι τώρα.

Πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι έμποροι και οι επαγγελματίες ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε διαρκώς, χωρίς καμία απολύτως ιδιοτέλεια για την αναβάθμιση του θεσμού και την διαφάνεια.

Καλούμε σήμερα την Δ.Ε. και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να πράξει τα δέοντα και να αποκαταστήσει την νομιμότητα τηρώντας το νόμο και τον κανονισμό του Επιμελητηρίου.

Εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε ανάληψη θέσεων και αξιωμάτων μέσα στο θεσμό, αλλά με πλήρη σεβασμό στο έργο που πρέπει να παράξουμε και για το οποίο θα μας κρίνουν οι Μεσσήνιοι επαγγελματίες στις επόμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξαναδώσουμε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας την αίγλη που του αναλογεί για να μπορεί να προωθήσει και να στηρίξει τα προβλήματα και τις θέσεις των μελών του.

Να μπορέσει, επιτέλους, να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση, χωρίς αναποτελεσματικές δράσεις  επικοινωνιακού τύπου».