Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 15:54

Στο Μιλάνο ο Μανιάτης για τη μεσογειακή διατροφή

Στη διάσκεψη εταίρων και φορέων του έργου «Μεσογειακή Διατροφή - MedDiet» που έγινε στις 19 Σεπτέμβρη στο Μιλάνο συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

Το θέμα της διάσκεψης ήταν «Το μέλλον της Μεσογειακής Διατροφής» και εκεί παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και υπεγράφη η Διακήρυξη «Μεσογειακής Διατροφής - MedDiet».

Η διάσκεψη έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Expo Milan 2015», που αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στο Μιλάνο.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου (Αίγυπτος, Ιταλία, Λίβανος, Ισπανία, Τυνησία), συμμετείχε με 2 Ελληνες σεφ σε ένα μαγειρικό σόου με θέμα την «Μεσογειακή Διατροφή», δίνοντας έμφαση στην μεσσηνιακή τοπική κουζίνα.  

Στην ελληνική αποστολή, από πλευράς Επιμελητηρίου, προσκεκλημένοι ήταν οι executive σεφ Δημήτριος Μελεμενής από την Costa Navarino και Στέλιος Μπαρμπέας από το "Elite City Resort". Επίσης συμμετείχε η δημοσιογράφος του περιοδικού “Γαστρονόμος”, της Εφημερίδας "Καθημερινή" Λίνα Καπετάνιου.