Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 18:05

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Προγράμματα ανταγωνιστικότητας, επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας

Με ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα") αναλαμβάνει επίσημα τη διαχείριση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία») 2014-2020, τα οποία έχουν ήδη προκηρυχθεί από τις 11 Φεβρουαρίου, με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου που έγινε την Παρασκευή 20 Μαΐου, μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και του ΕΦΕΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα προγράμματα: 1) Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2) Νεοφυής επιχειρηματικότητα, για τα οποία η ηλεκτρονική υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων έχει λήξει, καθώς και τα 3) Ενίσχυση τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και 4) Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, όπου η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων λήγει στις 6 και 9 Ιουνίου αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΠΑΕ, στο πλαίσιο διαχείρισης των προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ, θα συνεργαστεί με την Ενωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ). Η σύμβαση συνεργασίας προβλέπει: Παροχή στον ΕΦΕΠΑΕ των αναγκαίων για την εκτέλεση του έργου εγγυητικών επιστολών. Τήρηση τραπεζικών λογαριασμών του ΕΦΕΠΑΕ για χρηματοδότηση δικαιούχων και διατήρηση λειτουργικών πόρων.

Για περαιτέρω ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας στην περιφερειακή συνεργάτιδα της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Κατερίνα Μαστοράκη, τηλ. 27210 62200 (εσωτ.2), e-mail: Diaxeiristiki@messinianchamber.gr.