Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 20:36

Πυρηνοκάρβουνο «Κλήμης»: «Πολύτιμοι λίθοι» από το κουκούτσι της ελιάς (vid-pics)

Γράφτηκε από την
Πυρηνοκάρβουνο «Κλήμης»: «Πολύτιμοι λίθοι» από το κουκούτσι της ελιάς (vid-pics)

Μια ιστορία ελληνικής επιχειρηματικότητας, που έχει τις ρίζες της στη Μεσσηνιακή γη, κατακτά τις σελίδες της παγκόσμιας οικολογικής οικονομίας.

Η εταιρεία «Κλήμης», η οποία γνώρισε τη μεγάλη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού αρχικά στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, σήμερα, διαδίδει τη χρήση του καινοτόμου, ευρωπαϊκά βραβευμένου οικολογικού προϊόντος για ψήσιμο (barbecue) που παράγεται από το κουκούτσι της ελιάς, σταδιακά, σε όλο και περισσότερες χώρες. Παράλληλα, η Μεσσηνιακή πατέντα, αποσπά σημαντικές διακρίσεις, αλλά και τίτλους στις σελίδες διεθνών εντύπων, όπου εξέχουσα θέση έχει κι ο χαρακτηρισμός «πολύτιμοι λίθοι».

Προφανώς, ο Κλήμης Κλημεντίδης (1912 – 1999), πρόσφυγας στη Μεσσηνία από τη Νικομήδεια της Κωνσταντινούπολης, όταν το 1968 έστησε την πρώτη μονάδα παραγωγής στην Καλαμάτα, δεν είχε σχεδιάσει την πορεία που θα είχε το προϊόν του. 

Το όραμά του βρήκε συνεχιστές την κόρη του Κατερίνα Κοτταρίδη, η οποία σήμερα συμβάλλει στην διαρκώς αναπτυσσόμενη πορεία της επιχείρησης, μαζί με την τρίτη γενιά, τις κόρες της, Δήμητρα και Κλημεντία.

Σήμερα, το πυρηνοκάρβουνο Κλήμης που παράγεται από το 1992, χαρακτηρίζεται ως οικο-καινοτόμο προϊόν και στις προθήκες της επιχείρησης φιγουράρουν τα δύο πρώτα Ευρωπαϊκά βραβεία του οικολογικού συστήματος και διαχείρισης  EMAS που απέσπασε το 2009 και το 2014, και οι διακρίσεις από τα European Business Awards 2014/15 και τα Made in Greece Awards 2015.

Πρόκειται για ένα προϊόν που κατέχει δίπλωμα Ελληνικής και Ευρωπαϊκής ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και από το European Patent Office αντίστοιχα.

Παράγεται με μεθόδους φιλικές ως προς το περιβάλλον καθώς χρησιμοποιείται το πυρηνόξυλο, υπόλειμμα της επεξεργασίας του καρπού της ελιάς, και δεν γίνεται κοπή δέντρων ή χρήση υπολειμμάτων ξυλείας. Επίσης, η χρήση τους δεν προκαλεί αύξηση εκπομπών των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου της Γης, αφού η καύση βιομάζας όπως το πυρηνόξυλο είναι κλιματικά ουδέτερη (carbon neutral).

Οι καταναλωτές προτιμούν τα πυρηνοκάρβουνα γιατί κατά την χρήση τους δεν μυρίζουν, δεν καπνίζουν, δεν πετούν σπίθες, ανάβουν πολύ εύκολα, δεν περιέχουν χημικά πρόσθετα και αναδεικνύουν τις γεύσεις των ψητών. Στην αγορά, διατίθενται σε πρακτικές συσκευασίες των 3kg, 10kg και 15kg.

Πέρα από το καινοτόμο πυρηνοκάρβουνο, η επιχείρηση παράγει επίσης προϊόντα θέρμανσης όπως τα logs (κούτσουρα) και μπρικέτα πυρηνόξυλου κατάλληλα για σόμπες, στόφες, ξυλολέβητες, λέβητες πυρόλυσης και τζάκια.

Εκτός από τα προϊόντα πυρηνόξυλου, παράγεται γεωργικός ασβέστης, που χρησιμοποιείται στη λίπανση και την απολύμανση καλλιεργούμενων περιοχών, κτηνοτροφικών μονάδων και λυμάτων ελαιοτριβείων καθώς και ασβεστοπολτός που διατίθεται κυρίως στην κατασκευή οικοδομών.

Τέλος, η εταιρεία εμπορεύεται μεγάλη ποικιλία οικοδομικών υλικών που διατίθενται τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική αγορά. 

Με βάση τις αρχές που διέπουν την εταιρεία, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, επαγγελματισμό και αγάπη για τη δουλειά που γίνεται, όπως μας αναφέρει η Κατερίνα Κοτταρίδη- γενική διευθύντρια,  επιδιώκεται πάντα η άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και όλα αυτά με σεβασμό πάντα ως προς το περιβάλλον.

 


ΒΑΣ. & ΑΙΚ. ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΟΕ-(ΚΛΗΜΗΣ)

2ο  χλμ. Καλαμάτας – Μεσσήνης

Τηλέφωνο: 2721069454

Φαξ: 2721069388

http://klimiscoal.gr

e-mail: info@klimiscoal.gr


NEWSLETTER