Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 09:06

ΒΙΠΕ Καλαμάτας: Όρθια η “Κουλιέρης Α.Ε.” παρά την καταστροφική πυρκαγιά

 

Μετά από 30 ώρες από την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε τα εμπορεύματα και τις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, η εταιρεία “Κουλιέρης Α.Ε.” έβγαλε τα φορτηγά της με ό,τι εμπορεύματα είχαν μέσα τα ψυγεία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.

Ο επιχειρηματίας Ηλίας Κουλιέρης, ένας άνθρωπος με ευγένεια και δύναμη ψυχής, μιλάει στην “Ε” με ευαισθησία για όσα χάθηκαν, αλλά και για τα καινούργια που έρχονται. Γιατί η “Κουλιέρης Α.Ε.” βάζει στόχο μέχρι το Πάσχα η επιχείρηση να ορθοποδήσει. Ο κυρ Ηλίας, όπως όλοι τον προσφωνούν, μιλάει με ευγνωμοσύνη για τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης που έχει δεχτεί από γνωστούς και αγνώστους, αλλά και συνεργάτες του και πελάτες. Επίσης, δεν ξεχνά και τους εργαζομένους του στην επιχείρηση. “Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση, ζουν από εμάς 45 οικογένειες”, λέει και προσθέτει συγκινημένος ότι όλοι βρέθηκαν δίπλα στην οικογένεια από την πρώτη στιγμή. Και, όλοι μαζί, μετά από 30 ώρες από την πυρκαγιά η οποία προκάλεσε την καταστροφή σε εμπορεύματα, εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και “παρά τη στενοχώρια μας, χθες (σ.σ. προχθές) ξεκινήσαμε διανομή με τα φορτηγά στους πελάτες μας”. Ηδη, μας πληροφόρησε ο κ. Κουλιέρης, γίνεται αυτοψία και αξιολόγηση των ζημιών από τους ασφαλιστές, ώστε μέχρι το Πάσχα να έχει στηθεί ξανά η εγκατάσταση.

Ο Ηλίας Κουλιέρης πριν κλείσουμε τη συνομιλία μας θέλησε μέσα από την κουβέντα μας να ευχαριστήσει και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες που έκαναν την κατάσβεση και έδειξαν την ίδια ανταπόκριση σαν να ήταν δική τους περιουσία.

Συγκινητικό είναι και το μήνυμα που η “Κουλιέρης Α.Ε.” ανάρτησε χθες το πρωί στη σελίδα της στο Facebook, και γράφει: “4η μέρα: Χθες έφυγε η Πυροσβεστική. Τρεις μέρες καιγόμουν και τους έβλεπα, προσπαθούσαν, προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, τους ευχαριστώ! Τώρα με αδειάζουν με μπουλντόζες, δεν φτιάχτηκα για να με αδειάζουν έτσι, το ξέρω, το βλέπω στα μάτια όλων που με κοιτούν με δάκρυα στα μάτια. Το βλέπω στα μάτια του κυρ Ηλία, μακάρι να είχα φωνή να του πω μην κλαις, από σίδερα είμαι, φτιάξε με ξανά καλύτερο και μεγαλύτερο, αφού το ξέρω μπορείς. Το είδα ότι μπορείς στα μάτια όλων αυτών που ήρθαν από όλη την Ελλάδα, το προσωπικό σου, τους πελάτες, τους φίλους, τους περαστικούς. Το είδα στα μάτια των παιδιών σου. Μην στεναχωριέσαι όμως, αυτή τη φορά μόνο την καθοδήγησή σου θέλουν μόνο και θα με γιατρέψουν αυτά, το ξέρω κυρ Ηλία.

Τέλος, θέλω να σας δηλώσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για δυο λόγους. Πρώτον σας βλέπω όλους με δάκρυα στα μάτια, είστε βλάκες, κοιταχτείτε, είστε όλοι εδώ, μαζί ζωντανοί και ενωμένοι. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω αυτόν που κατάφερε να βγάλει έξω το φίλο μου, τον σκύλο Ερμή. Αυτός 5 χρόνια τώρα είναι κάθε μέρα δίπλα μου, πρωί βράδυ, τα λέμε εμείς να ξέρετε, έχουμε δικιά μας φωνή! Τον είδα, ήταν σαν χαμένος, στην αρχή μόνο, αλλά του είπα να μην σταματήσει να κουνάει την ουρά του και να παίζει όταν τους βλέπει. Αυτό κάνει και τους βλέπω, χαμογελούν. Πώς ένα ζώο μερικές φορές είναι πιο έξυπνο από εσάς τους ανθρώπους.

Ηδη ξεκίνησε ο κυρ Ηλίας, πουλάει γάλα από χθες, όπως όταν ξεκίνησε πριν 27 χρόνια, θα φέρει κι αλλά, τον ξέρω εγώ τον κυρ Ηλία, δεν κάθεται ήσυχος.

Δώστε του τη βοήθειά σας, δεν θα σας την ζητήσει, είναι περήφανος, ένα άγγιγμα στο χέρι φτάνει, ξέρει αυτός. Θα σας γράψω σε λίγες εβδομάδες που θα είμαι καινούργιος!”.

N.K.