Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 16:40

Διαθέσιμη να βοηθήσει η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας

Να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ καλεί τα μέλη της η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, υπογραμμίζοντας ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων.

Επίσης η Ενωση δηλώνει έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δράση τής ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να συμβάλει στη δημόσια υγεία.

Χαρακτηριστικά τονίζεται: «Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας καθήκον και υποχρέωση όλων. Στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, με την εξάπλωση του κορoνοϊού COVID-19, η τήρηση των απαραίτητων μέτρων, αλλά και η διατήρηση της ψυχραιμίας μας είναι τόσο επιβεβλημένη, όσο και αυτονόητη, προκειμένου η χώρα μας, η εθνική οικονομία και ο τουρισμός μας να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από τη νέα παγκόσμια κρίση.

Η Ενωση Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και διεθνώς και καλεί τα μέλη της να συμμορφώνονται με τα μέτρα του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ειδικότερα, καλεί τους επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με υπευθυνότητα να τηρούν κατά γράμμα σε όλους τους χώρους των επιχειρήσεών τους τα εξαγγελθέντα μέτρα και να εφαρμόζουν τις απαραίτητες πρακτικές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία, τόσο των ιδίων, των εργαζομένων, όσο και των πελατών τους. Η προάσπιση της δημόσιας υγείας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση δηλώνει έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δράση τής ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

 

Κ.Μπ.