Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 16:53

Ενδιαφέρον για εγκατάσταση βιομηχανικής μονάδας χαρτοποιίας στη Μεγαλόπολη

Ενδιαφέρον για εγκατάσταση βιομηχανικής μονάδας στη Μεγαλόπολη φέρεται να έχει δείξει η εταιρεία “Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ”, κάτι που επιβεβαιώνει με ανάρτησή του στο Facebook και ο δήμαρχος Ηλίας Χριστογιαννόπουλος.

Σημειώνει μάλιστα ότι «στο πλαίσιο συζητήσεων που έχει ξεκινήσει με επιχειρηματικούς φορείς, με σκοπό τη διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για την εφαρμογή επενδυτικών σχεδίων στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, που θα έχουν θετικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία, έχει ήδη έρθει σε επαφή με διευθυντικά στελέχη της εταιρείας “Πλαστικά Ελλάδος ΑΒΕΕ”, όπου επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση επενδυτικής πρότασης στη Μεγαλόπολη, με την προϋπόθεση της ύπαρξης φορολογικών / επενδυτικών κινήτρων, όπως αυτά έχει προταθεί, μεταξύ άλλων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».
Σχολιάζοντας το ενδιαφέρον, ο κ. Χριστογιαννόπουλος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε αυτή την επενδυτική πρόταση, που συνηγορεί στην αναγκαιότητα της διαμόρφωσης ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος στην περιοχή μας, μέσα από τα προτεινόμενα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα και την παράλληλη ανάπτυξη οργανωμένου υποδοχέα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και προς τούτο, αναμένουμε τη στήριξη της Πολιτείας».
Σύμφωνα με το newmoney.gr, η εταιρεία έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία στη Μεγαλόπολη του τρίτου της εργοστασίου, στο πλαίσιο της επέκτασής της στον τομέα της χαρτοποιίας, κάτι που αποτελεί πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου της, Αριστοτέλη Νακόπουλου. Στόχος είναι η παραγωγή πρώτων υλών για τις δύο υφιστάμενες μεταποιητικές μονάδες, ώστε να υποκαταστήσει τις εισαγωγές έτοιμων πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού.
Σήμερα, η βιομηχανία εισάγει 25-30.000 τόνους χαρτί ετησίως από Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία και Ινδονησία.
Μέχρι σήμερα η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της ατομικής φροντίδας με την επωνυμία Paper Heart και παράγει είδη ατομικής υγιεινής (πάνες ενηλίκων, εσώρουχα ενηλίκων και υποσέντονα) ενώ εμπορεύεται όλα τα είδη χάρτου (όπως τουαλέτας, κουζίνας, χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα).