Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:13

5G μέσα στο 2021 από COSMOTE στη Μεσσηνία


Η COSMOTE απαντώντας στην επιστολή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τα δίκτυα 5G, γνωστοποιεί ότι "έχει εντάξει στο κατασκευαστικό πρόγραμμα 2021 τρεις από τους πέντε νομούς, τον Ν. Αργολίδας, τον Ν. Κορινθίας και τον Ν. Μεσσηνίας, αναβαθμίζοντας με νέο εξοπλισμό το 65% του δικτύου της Περιφέρειας, με το υπόλοιπο 35% που αντιστοιχεί στους Ν. Αρκαδίας και Λακωνίας να είναι προγραμματισμένο να υλοποιηθεί το 2022".

Ο διευθυντής Access Network Devops Γιώργος Ονόπας στην απάντησή του διευκρινίζει ότι "για να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το παραπάνω έργο, απαραίτητη είναι η συμβολή σας τόσο στη διαδικασία γρήγορων αδειοδοτήσεων που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, όσο και στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τα οφέλη των νέων προηγμένων δικτύων 5G, ώστε όλοι μαζί με την τεχνολογία να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους".
Ο κ. Ονόπας αναφέρει επίσης στην επιστολή του: "Αξίζει να τονίσουμε ότι απ’ όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος το έργο αναβάθμισης του δικτύου μόνο στην Περιφέρεια Αττικής θα ολοκληρωθεί γρηγορότερα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει ισχυρό χρονικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη 5G".