Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 11:50

"Νotos Beer House": 250 ετικέτες ελληνικής μπύρας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Η Ελληνική Μπυραρία "Νotos Beer House" που άνοιξε την Τετάρτη στην οδό Αμφείας, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, διαθέτει 250 ετικέτες ελληνικής μπύρας από μικροζυθοποιίες και 11 βαρελίσιες μπύρες, από τις οποίες οι 6 είναι επίσης ελληνικές.

Στη 13η Γιορτή Μπύρας μάλιστα, που ξεκίνησε χθες Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής, οι επισκέπτες θα βρουν και 5 μεσσηνιακές ετικέτες: 4 της μανιάτικης μικροζυθοποιίας "ΝΕΜΑ" και την καλαματιανή "Sura". Θα βρουν επίσης τις 2 εορταστικές ετικέτες που δημιούργησε το "Νotos Beer House": την απίστευτη μπύρα "Bread", παρασκευασμένη από πολύσπορο άρτο σύμφωνα με μια παλιά, αυθεντική σκοτσέζικη συνταγή, αλλά και την "Κyttaro" που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το άνοιγμα του "Νotos Beer House".

100 ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Σκοκέας και Νίκος Νικολακέας, ιδρύοντας την Ελληνική Μπυραρία “Νotos”, έκαναν πράξη ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2013: όταν άρχισαν να ανακαλύπτουν τον κρυμμένο θησαυρό των Ελλήνων μικροζυθοποιών. Στην αρχή διέθεσαν στο διπλανό ροκ μπαρ "Κύτταρο" έναν μικρό αριθμό ετικετών, ο οποίος πολλαπλασιάστηκε μετά την 1η Γιορτή Μπύρας που διοργάνωσαν το 2014.
Η Γιορτή Μπύρας διοργανώνεται έκτοτε κάθε Ιούνιο και Οκτώβριο, συγκεντρώνοντας στην οδό Αμφείας μικροζυθοποιούς και μύστες της μπύρας, όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλές γωνιές της Ευρώπης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από 15 χρόνια δεν υπήρχαν μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα – ενώ σήμερα υπάρχουν περίπου 100 παραγωγοί μπύρας σε κάθε γωνιά της χώρας! Μόνο στην Πελοπόννησο λειτουργούν 9 μικροζυθοποιίες. Παράγονται πολλές και διάφορες γεύσεις μπύρας, με περιεκτικότητα σε αλκοόλ από 0% μέχρι 17%. Ο επισκέπτης της Ελληνικής Μπυραρίας “Νotos” μπορεί, για παράδειγμα, να παραγγείλει "κόκκινη, πικρή με ξινόγλυκη επίγευση", με "γεύση κόκκινης πιπεριάς"...

ΜΠΥΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

Σύντομα, τις μπύρες του “Νotos” θα τις συνοδεύουν τοπικές μεσσηνιακές γεύσεις, όπως λουκάνικο και παστό Φέστα (που είναι και χορηγός στη Γιορτή Μπύρας), λαλάγγια, σφέλα, λούπινα και ελιές. "Θέλουμε να έχουμε μόνο μεσσηνιακά πιάτα, που θα συνδέονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές" μας είπαν ο Νίκος Νικολακέας και ο Δημήτρης Σκοκέας – και πρόσθεσαν:
"Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, παθιαζόμαστε όπως και οι μικροζυθοποιοί με τις γεύσεις της μπύρας κι αναζητάμε τόσο νέους συνδυασμούς όσο και παραδοσιακές συνταγές πολλών αιώνων... Επισκεφθήκαμε πολλές μικροζυθοποιίες και στηρίζουμε όλους τους παραγωγούς. Στηρίζουμε επίσης το Φεστιβάλ Μπύρας που θα διοργανωθεί τον Αύγουστο στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας, παρόλο που δεν θα μπορέσουμε να παραστούμε λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ακριβώς την περίοδο. Εννοείται ότι στηρίζουμε τις μεσσηνιακές μπύρες, καθώς πιστεύουμε πολύ σε αυτές".
* Εν τω μεταξύ, δίπλα από το "Νotos Beer House", στο γνωστό μπαρ "Κύτταρο", οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν... 420 ετικέτες ουίσκι, 80 τζιν, 70 βότκες, 70 ετικέτες ρούμι και 50 κοκτέιλ.

ΚΑΙ ΣΕ DELIVERY
Οι μπύρες και τα ποτά του "Νotos Beer House" και του "Κύτταρου" έρχονται και στο σπίτι σας με delivery. Μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 2721110382 ή μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες Box και efood.
Στην υγειά σας.
Θ.Λ.