Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 20:24

Αντιδράσεις για αύξηση τέλους στη λαϊκή αγορά Καλαμάτας (βίντεο)

 

Αντιδρούν οι παραγωγοί της περιφερειακής λαϊκής αγοράς στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας (στο βόρειο πάρκινγκ), στην αύξηση του τέλους από 43 σε 55 ευρώ το μήνα, που ενέκρινε και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν μια ακόμα επιβάρυνση και καλούν τη διοίκηση της ΚΑΚ να επωμιστεί η ίδια το επιπλέον αυτό ποσό (25%), που πρέπει να πάρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΑΚ Τάσος Αγγελής παρατηρεί ότι αν η Αγορά μειώσει 43 ευρώ το μήνα δεν βγαίνει, όπως επιβεβαιώνει και οικονομικοτεχνική μελέτη.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των παραγωγών στην περιφερειακή λαϊκή Βασίλης Χωραΐτης παρατηρεί πως “θεωρούμε ότι είναι παράνομη η αύξηση. Την αύξηση να την αποδώσει η ΚΑΚ στην Περιφέρεια”. Επισημαίνει ότι “ο κλάδος μας πλήττεται από την ενέργεια, τα φάρμακα, τα καύσιμα. Δεν μπορεί ο κόσμος να αγοράσει και πετάμε πράγματα. Δεν μπορούμε να κρατηθούμε, να αντέξουμε”.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι “ο κ. Αγγελής πέρασε την αύξηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα που «κοιμόντουσαν» οι μειοψηφίες” και σημείωσε: “Είναι ταφόπλακα για μας. Αν θέλουν να φύγουμε, να μας το πουν. Δεν μας παρέχουν κάτι. Να μας πάνε στο πάρκινγκ του Νέδοντα και να δούμε τη δύναμή μας. Κρατάμε μια Αγορά ολόκληρη. Αν φύγουμε η Αγορά θα κλείσει”.

Ο πρόεδρος της ΚΑΚ Τ. Αγγελής διευκρίνισε ότι “η αύξηση την ημέρα της λαϊκής είναι 1,5 ευρώ” και ανέφερε πως “προβλέπεται από το νόμο, έπρεπε να την περάσουμε στον κανονισμό”. Παρατήρησε ότι “η Αγορά έχει την ίδια τιμή, τα 43 ευρώ από το 2009 και οικονομικοτεχνική μελέτη που κάναμε, επιβεβαιώνει ότι η ΚΑΚ δεν βγαίνει, αν μειώσουμε από τα 43 ευρώ, με αυτά που παρέχει”.

Ενημέρωσε ότι “η δημοτική αγορά στο στεγασμένο τμήμα πληρώνει και αυτή 43 ευρώ για θέσεις 2,5 και 3 τ.μ., ενώ στην περιφερειακή έχουμε 12,5 τ.μ.”. Πληροφόρησε, επίσης, ότι “η ΚΑΚ προχώρησε σε σύνταξη μελέτης για να βάλουμε στέγαστρα, σκίαστρα για παραγωγούς - πωλητές και θα τα πληρώσει η Περιφέρεια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων”. Τέλος, ανέφερε ότι σε όποιον φαίνεται πως είναι ακριβά, να έρθει να του δώσουμε θέση με 43 ευρώ στον στεγασμένο χώρο”.

Γ.Σ.