Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 16:18

Προετοιμαζόμαστε για το Πασχαλινό Τραπέζι και σας προτείνουμε

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, με το χαρισματικό terroir μέσα στη χαράδρα του Χελμού-Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο, προτείνει από την συλλογή των οίνων του, κρασιά για όλα τα γούστα και τις γαστρονομικές προτάσεις της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και του Πάσχα.

Συνδυάστε τα κρασιά του Κτήματος Μέγα Σπήλαιο με τα νηστίσιμα αλλά και με τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού και απολαύστε κάθε στιγμή!

Μέγα Σπήλαιο Ασύρτικο. Το Ασύρτικο,μια από τις ευγενέστερες και αγαπητές ποικιλίες λευκών σταφυλιών του Ελληνικού αμπελώνα, εντυπωσιάζει και στη γη της Αχαΐας!
Τα έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων και τα αρώματα βοτάνων, πλαισιώνονται με νύξεις ορυκτότητας και δίνουν ένα πληθωρικό στο στόμα κρασί με τραγανή οξύτητα και φρουτώδη επίγευση. Συνδυάστε το με τα νηστίσιμα πιάτα των ημερών αλλά και με τα ορεκτικά του πασχαλινού τραπεζιού.

                          

Μέγα Σπήλαιο Βιδιανό Αηδάνι. Hχαρισματική ποικιλία Βιδιανό, συναντά το ντελικάτο Αηδάνι και μεγαλώνουν αρμονικά στον ορεινό αμπελώνα της επαρχίας των Καλαβρύτων.
Οι δύο ποικιλίες ενώνονται και δίνουν ένα κομψό κρασί με ελκυστική μύτη και έντονα αρώματα τροπικών φρούτων αλλά και νύξεις ορυκτότητας. Έχει τονισμένη οξύτητα και φρουτώδης επίγευση. Συνδυάστε το με τα νηστίσιμα καθώς και με την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Μέγα Σπήλαιο Pinot Noir. Σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1100 μέτρα το Pinot Noir βρίσκει το terroir του και εγκλιματίζεται απόλυτα στην ορεινή Αχαΐα.
Το Μέγα Σπήλαιο Pinot Noir είναι ένα φινετσάτο κρασί, με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κράνμπερι και σμέουρα με άρωμα άγριων βοτάνων του δάσους και δυόσμο, αλλά και νότες βουτύρου και καφέ. Με τονισμένη οξύτητα και διακριτικές στρογγυλές τανίνες, η φρουτώδη μακρά επίγευση είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις. Συνδυάστε το με τα κρεατικά του εορταστικού τραπεζιού.

Λίγα Λόγια για το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο βρίσκεται μέσα στη μαγευτική περιοχή του Χελμού-Βουραϊκού στη Βόρεια Πελοπόννησο, ένα τόπο που έχει αναγνωρισθεί ως Εθνικό Πάρκο και μία από τις Προστατευόμενες Περιοχές του Δικτύου Natura 2000.
Από το 1550 ξεκινά μία ιστορία, που σύμφωνα με επίσημες αναφορές οι μοναχοί της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου καλλιεργούσαν τον μοναστηριακό αμπελώνα στο υπέροχο ανάγλυφο τοπίο της περιοχής με το ξεχωριστό terroir φτιάχνοντας το κρασί τους.

Σήμερα, η ιστορία συνεχίζεται με νέες σελίδες από το σύγχρονο πλέον Κτήμα Μέγα Σπήλαιο, που αναβίωσαν με την αναμπέλωση του εγκαταλελειμμένου μοναστηριακού αμπελώνα το 1999, ο Γιάννης και ο Θεόδωρος Αναστασίου. Μέσα από ένα σπουδαίο όραμα και προσωπική δουλειά, αλλά και μία ομάδα αξιόλογων συνεργατών, καλλιεργητών, αμπελουργών και οινολόγων, προσφέρουν σήμερα μία εκλεκτή συλλογή ποιοτικών οίνων και το αφήγημα μιας ξεχωριστής ιστορίας.