Κυριακή, 09 Απριλίου 2023 18:56

Καλύτερο στρώμα, καλύτερος ύπνος, καλύτερη ζωή από τη μεσσηνιακή "Premium Strom" που... απογειώνεται

 

Αποτελώντας ελιξίριο ευεξίας και μακροζωίας ο καλός ύπνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το στρώμα και το μαξιλάρι, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την ξενοδοχειακή αγορά, καθώς επενδύει σε premium κατασκευές.

Όπως αποδεικνύουν πολλές έρευνες, η εμπειρία του ύπνου αποτελεί το βασικό κριτήριο αξιολόγησης των ξενοδοχείων από τους πελάτες τους, ενώ και στην καθημερινότητα του ανθρώπου φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι εστιάζουν σε ένα πιο ποιοτικό στρώμα, γνωρίζοντας πως ο χρόνος που περνούν πάνω σε αυτό δεν είναι διόλου αμελητέος. Έτσι και η επιλογή στρώματος και προϊόντων ύπνου αποτελεί επένδυση για πολλούς λόγους.

Στην ελληνική αγορά δραστηριοποιούνται αξιόλογες επιχειρήσεις µε διεθνή παρουσία και ισχυρά brand names, οι οποίες παρέχουν πληθώρα προτάσεων σε στρώματα, κρεβάτια, ανωστρώματα, μαξιλάρια κ.ά. Σε τοπικό επίπεδο, η Μεσσηνιακή Στρωματοποιία “Premium Strom”, όντας η μοναδική εταιρεία με γραμμή παραγωγής στο νομό, σημειώνει διαρκή άνοδο στον κλάδο κινούμενη με «αεροπλανική τροχιά», δεδομένου πως ο ιδιοκτήτης της Παναγιώτης Τσόλκας είναι παράλληλα χειριστής αεροσκαφών.

H “Premium Strom” - Μεσσηνιακή Στρωματοποιία ιδρύθηκε το 1966 στη Μεσσήνη από τον Δημήτρη Τσόλκα γνωστό τεχνίτη σε ολόκληρο τον Νομό Μεσσηνίας, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη της εταιρείας Παναγιώτη Τσόλκα, ο οποίος μίλησε στην “Ε” για την πορεία της μέχρι σήμερα, τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού αλλά και για τα είδη που έχουν ζήτηση.

Αρχικά μας είπε πως η “Premium Strom” είναι η μοναδική στη Νότια Ελλάδα με σύγχρονη γραμμή παραγωγής, που αποστέλλει προϊόντα σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. «Μεσσηνία, Λακωνία, κυκλαδίτικα νησιά, Θεσπρωτία, αλλά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αποτελούν σημαντική στήριξη σε ό,τι έχει να κάνει με τις ξενοδοχειακές μονάδες» ανέφερε, τονίζοντας πως η φήμη μέσα από τη δουλειά που γίνεται αλλά και η παρουσία της εταιρείας σε εκθέσεις όπως η “Xenia” έχουν βοηθήσει ώστε να διαδοθεί στον κλάδο του τουρισμού αλλά και στο εξωτερικό. Τα στρώματα της εταιρείας ταξιδεύουν άλλωστε από τη Μεσσήνη και μπαίνουν σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο.

Σε ερώτησή μας για το αν τα καταλύματα της Μεσσηνίας στηρίζουν μια τοπική εταιρεία, όπως η δική του, για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους, σημείωσε πως σε πολλούς επιχειρηματίες επικρατεί η σύνδεση μιας περιοχής με ένα προϊόν, συνδέοντας στην προκειμένη περίπτωση τη Μεσσήνη με τα στρώματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτηση εντός νομού αλλά όχι η αναμενόμενη, απλά και μόνο λόγω της περιοχής που εδρεύει. «Πέρα από τις ομαδικές αποστολές η δουλειά μας στηρίζεται και στη λιανική, καθώς ο κόσμος γνωρίζει πως κατασκευάζουμε στρώματα custom made, δηλαδή όπως το θέλει ακριβώς ο πελάτης. Σε άλλες εταιρείες για παράδειγμα φτιάχνονται στάνταρ κομμάτια, από τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς, κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωσή μας, μέσα από μια φιλοσοφία που μας διαφοροποιεί» δήλωσε, λέγοντας πως και από τον τομέα της υγείας έχουν προκύψει κατά καιρούς διάφορες συνεργασίες και στην Καλαμάτα αλλά και στην Αθήνα.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΥΞΗΣΕ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ

Δεδομένου πως η πανδημία συνδυάστηκε με τα δύο lockdown, η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι έβαλε αρκετούς σε σκέψεις να προχωρήσουν σε ανανέωση κρεβατιών και καναπέδων. «Πράγματι, πολλοί βρήκαν την ευκαιρία να αλλάξουν στρώμα, όπως και άλλα έπιπλα, έχοντας περισσότερο χρόνο να παρατηρήσουν τι νέο χρειάζεται στο χώρο τους» πρόσθεσε, ενημερώνοντας πως ο μέσος χρόνος που συστήνεται για μια αλλαγή στρώματος είναι τα 10 με 12 χρόνια, αν και στην Ελλάδα τα πιο πολλά σπίτια το αντικαθιστούν στα διπλάσια έως ότου φτάσει στο… απροχώρητο.

«Με το στρώμα στην πράξη να αποτελεί ένα προϊόν που δεν… φαίνεται στο μάτι, περιτριγυρισμένο από το κρεβάτι και τα σκεπάσματα, η φθορά δεν διακρίνεται όπως πρέπει. Μπορεί έτσι κάποιος να ξυπνάει το πρωί μην έχοντας ξεκουραστεί όπως πρέπει, χωρίς να γνωρίζει όμως πως ο λόγος βρίσκεται στο παλιό του στρώμα» συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας πως ένα καλό στρώμα δεν πρέπει να είναι απαραίτητα πολύ ακριβό για να αποδώσει τα μέγιστα. «Ας μην ξεχνάμε δε πως μια ανανέωση μπορεί να γλιτώσει κάποιον από διάφορα προβλήματα, όπως από μια επίσκεψη σε ένα γιατρό» υπογράμμισε, φέρνοντας ως παράδειγμα το παπούτσι, που αντίστοιχα όσο προσεγμένο είναι άλλο τόσο όφελος προκύπτει με τη συνεχή χρήση του.

«Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε στρώματα διπλής όψεως, καθώς επεκτείνεται ο χρόνος ζωής τους» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως αρχή της εταιρείας είναι να προτείνει στον πελάτη το ανάλογο προϊόν, ρωτώντας τον χρήσιμες πληροφορίες, όπως σε τι είδους στρώμα κοιμόταν πριν, μιας και η μετάβαση από ένα μαλακό σε ένα σκληρό δεν είναι εύκολη. «Γνωρίζοντας τις συμπεριφορές των υλικών, δεδομένου πως τα δουλεύουμε καθημερινά, είναι κατά 99% βέβαιο πως θα πέσουμε μέσα για το τι πραγματικά θέλει ο πελάτης» παρατήρησε.

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ
Από πλευράς ζήτησης των καταναλωτών και πώς αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, ο Παναγιώτης Τσόλκας επισήμανε πως τα ανατομικά στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια έχουν την τιμητική τους. Παράλληλα, διευκρίνισε πως οι κλιματολογικές συνθήκες της Μεσσηνίας παίζουν το ρόλο τους στην κατάλληλη επιλογή, καθώς πολλοί αποφεύγουν τα στρώματα αφρού που είναι ζεστά. «Αρκετός κόσμος ακόμα αναζητά στρώματα με φυσικά υλικά, όπως το latex» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως η τάση που επικράτησε παλιότερα με τα memory αρχίζει να μειώνεται, μιας και σε αυτήν την περίπτωση παράγεται ζέστη, ενώ και η απουσία ελαστικότητας παίζει το ρόλο της.

«Γι’ αυτό το λόγο εστιάζουμε σε δροσερά υφάσματα και υλικά, κινούμενοι στη λογική αυτή» σημείωσε, λέγοντας σχετικά με τα μαξιλάρια πως οι προτιμήσεις τείνουν στο φυσικό latex, που καλύπτουν το αυχενικό. «Ο κόσμος κατά την έρευνα αγοράς του πρέπει να ρωτά για την προέλευση των υλικών, τείνοντας στα ευρωπαϊκά και όχι ενδεχομένως από την Ανατολή» πρόσθεσε. Σχετικά με τα κρεβάτια επεσημάνε πως δεν πρέπει οι σανίδες να είναι τοποθετημένες αραιά, καθώς τα νέα στρώματα δεν αποδίδουν με τον παλιό τρόπο ή η επιφάνεια να είναι φλατ, ώστε να μην δημιουργούνται "λακκούβες".

Όσο για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, ο Παναγιώτης Τσόλκας πληροφόρησε πως η εταιρεία προσπαθεί να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της όποιας διαφοράς από τις πρώτες ύλες ή το ρεύμα, έτσι ώστε αυτή να μην περνάει στον πελάτη μέσω της λιανικής.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο ίδιος μίλησε για παραγωγή αρκετών χιλιάδων κομματιών σε ετήσια βάση, είτε αυτά έχουν να κάνουν με στρώματα είτε με μαξιλάρια, με την εταιρεία να απαριθμεί 6 άτομα μόνιμο προσωπικό. Συμπλήρωσε μάλιστα πως πέρυσι έγινε ολική ανανέωση της γραμμής παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα από την Ιταλία.

«Σκοπός μας είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Αν και η παραγωγική μας δύναμη συνδυάζεται με 160 στρώματα τη μέρα, εστιάζουμε κυρίως στο καλύτερο αποτέλεσμα. Έχει τύχει βέβαια να δημιουργήσουμε και 120 κομμάτια σε μια μέρα για παραγγελία ξενοδοχείου» συμπλήρωσε, γνωστοποιώντας πως στις προθέσεις του βρίσκεται το επόμενο διάστημα η δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου στην Καλαμάτα.


“PREMIUM STROM - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑ”
(Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου, Μεσσήνη, τηλέφωνο 27220 22594)