Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 08:28

Messinian Business Routes: Παρουσιάστικε νέα δομή υποστήριξης επιχειρηματικότητας

Τη νέα δομή υποστήριξης της επιχειρηματικότητας Messinian Business Routes – Δρόμοι Επιχειρηματικότητας καθώς και το πρώτο της πρόγραμμα τύπου θερμοκοιτίδας Green Rural Innovation παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο πρόεδρος της ΕτΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων Σταύρος Στούπας, ο υπεύθυνος ανάπτυξης ΕτΑΠ Γιάννης Παπαδόπουλος, η μάνατζερ του “Phaos” Νέλλη Κουβελάκη και ο συνεργάτης του “Phaos” Ηλίας Καλφακάκος.

Οι δράσεις απευθύνονται

- Σε όσους θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στην επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία, ενσωματώνοντας την έννοια της βιωσιμότητας και της καινοτομίας στη λειτουργία ή στα προϊόντα/υπηρεσίες που θα προσφέρουν

- Σε υφιστάμενες επιχειρήσεις με έδρα τη Μεσσηνία, που έχουν μια νέα καινοτόμο ιδέα ή θέλουν να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές.

Η θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας “Business Routes” είναι η πρώτη δομή υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η θερμοκοιτίδα εδράζονται σε δύο βασικούς πυλώνες.

-Την παροχή γνώσης και εργαλείων.

Τη δικτύωση και την εξωστρέφεια.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 μήνες και είναι χωρισμένο σε 2 φάσεις.

Στην πρώτη φάση, διάρκειας 2 μηνών, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις σύγχρονες επιχειρηματικές έννοιες και θα εκπαιδευτούν στη χρήση των απαραίτητων εργαλείων.

Στη δεύτερη φάση, των επόμενων 2 μηνών, οι συμμετέχοντες θα έχουν εξατομικευμένη υποστήριξη από ειδικούς και μέντορες για να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα “Green Rural Innovation” θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2023.