Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 09:12

Καλαμάτα: Ο Μαλαπέτσας στη συνάντηση των προέδρων εστίασης με Σκρέκα

Στο πλαίσιο ενημέρωσης θεμάτων που αφορούν τον κλάδο της εστίασης ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Παρόντες στη συνάντηση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «ήταν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Αναγνωστόπουλος και οι πρόεδροι εστίασης Πάτρας κ. Γιατράς, Αρκαδίας κ. Αθανασιάδης, Χαλκίδας κ. Ευθυμίου και ο νομικός κ. Κορωνάκης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ακρίβεια και ραγδαία αύξηση των λειτουργικών εξόδων των επιχειρήσεων. Η αύξηση του ΦΠΑ και οι συνέπειες της στην κατανάλωση.
Προγράμματα επιδότησης για αμιγώς επιχειρήσεις εστίασης. Πρόγραμμα ανακυκλώνω συσκευή για εστίαση και εξοικονομώ για εστίαση ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα αλλά και να αναβαθμιστούν ενεργειακά όλες οι επιχειρήσεις.
Τέθηκε το ζήτημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η απλοποίηση του notify Business καθώς και του νομοθετικού πλαισίου που αφορά μεταβίβαση υφιστάμενης επιχείρησης. Τέθηκε και η ψηφιακή ταυτότητα επιχείρησης με σκοπό την αποφυγή ελέγχων για τυπικούς λόγους».