Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014 19:28

Επίσκεψη και συναντήσεις Μυτιληναίου στην Κορώνη

Επίσκεψη στη γενέτειρά του Κορώνη πραγματοποίησε ο γνωστός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος με την οικογένειά του, την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Αυγούστου.

 

Ο κ. Μυτιληναίος επισκέφθηκε τους αρχαιολογικούς χώρους της Κορώνης, το κάστρο, το μοναστήρι Τιμίου Σταυρού και το Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Ελεήστρια». Στη συνέχεια τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Δημήτρης και Ελένη Μανιατάκη, στον φιλόξενο χώρο του ιδρύματος, όπου τους ενημέρωσαν για τους σκοπούς του, επικεντρώνοντας στις δράσεις διαφύλαξης, προώθησης και διεθνοποίησης της Μεσογειακής Διατροφής. 

Κατόπιν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώργος Κυριαζής και η αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Πελαγία Λευτάκη συνόδευσαν και ξενάγησαν τους επισκέπτες στην «Μυτιληναίειο Βιβλιοθήκη» η οποία είναι δωρεά της οικογένειας του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Τέλος, συναντήθηκαν με τον τ. αντιπρόεδρο της Κορώνης Τάκη Σταματόπουλο, ο οποίος υπενθύμισε λεπτομέρειες από το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Μυτιληναίου.

 

Ο κ. Μυτιληναίος υποσχέθηκε να επιστρέψει σύντομα στην Κορώνη και να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια των τοπικών φορέων για την ανάδειξη και διεθνοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.