Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 15:13

Η ομιλία του προέδρου των Εργαζομένων στην καπνοβιομηχανία Καρέλια

Ο Νίκος Παραγγίνης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της  Καπνοβιομηχανίας Καρέλια στο χαιρετισμό του στην καθιερωμένη πρωτοχρονιατικη γιορτή για το προσωπικό σημείωσε: 

"Δύο θέματα απασχολούν τους ειδικούς. Ως πού θα φθάσει η κατηφόρα της χώρας μας και ως πού θα φθάσει η άνοδος της εταιρείας μας.

Και αν ως πολίτες αυτής της όμορφης χώρας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσει ο κατήφορος που διαλύει την κοινωνία μας, σαν εργαζόμενοι της εταιρείας πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχισθεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς η άνοδός μας.

Θα αναρωτηθεί κανείς, απόλυτα δικαιολογημένα, πώς η εικόνα της χώρας μας και της εταιρείας μας είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες.

Ελληνες είμαστε όλοι.

Η απάντηση είναι απλή, αλλά και πικρή.

Στην πολιτική εμφανίζονται όλα τα ελαττώματα που έχουμε σαν λαός, όπως η φιλαρχία, η φιλαυτία, η φαύλη διαχείριση, η τεμπελιά, η έλλειψη συνολικής ευθύνης.

Στην εταιρεία μας εμφανίζονται όλα τα προτερήματα που έχει η φυλή μας, όπως η εργατικότητα, ο προγραμματισμός, η χρηστή διαχείριση, το ομαδικό πνεύμα.

Είναι φυσικό λοιπόν αυτό το μικρό γαλάτικο χωριό, εδώ στην εσχατιά του Νότου να διαλαλεί σε όλο τον κόσμο που ταξιδεύουν τα προϊόντα μας, ότι οι Ελληνες μπορούμε να στεκόμαστε ισάξιοι ή και καλύτεροι από τους ξένους.

Θα αναφέρω κάτι που το λέω κάθε χρόνο στην ομιλία μου. Σκοπός δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, είναι και να παραμείνεις. Και εμείς μπορούμε και το αξίζουμε όχι μόνο να παραμείνουμε στην κορυφή αλλά σπάμε το ένα ρεκόρ πίσω απ’ το άλλο.

Τα ρεκόρ και αυτής της χρονιάς θα τα ανακοινώσει λεπτομερέστερα ο κ. Ανδρέας και είμαι σίγουρος ότι θα τελειώσει και με ρεκόρ στις καθιερωμένες παροχές ώστε για μια ακόμη χρονιά να γίνουμε πρωτοσέλιδα και πρώτη είδηση.

Στην ζωή, όπως και στην θάλασσα, πρέπει να κρατάμε γερά το τιμόνι και να μην εφησυχάζουμε στην μπουνάτσα γιατί οι τρικυμίες δεν αργούν να ξεσπάσουν και να φέρουν τα πάνω κάτω.

Δεν πρέπει επίσης να αναπαυόμαστε στις δάφνες των επιτυχιών μας, αλλά να θέτουμε ολοένα και μεγαλύτερους στόχους, γιατί και τους μπορούμε και τους αξίζουμε.

Είμαστε σίγουροι ότι η διοίκηση έχει κάνει τον απαιτούμενο προγραμματισμό για επενδύσεις σε έμψυχο δυναμικό και σε εξοπλισμό – οι πρώτες κινήσεις άλλωστε είναι εμφανείς σε όλους μας, ώστε να είμαστε θωρακισμένοι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Σαν εργαζόμενοι οφείλουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε την υψηλή παραγωγική και ποιοτική μας απόδοση.

Η συνέπεια, η προσήλωση και το ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της εργασίας μας είναι τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Η καινούργια Ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία έχει σκοπό δήθεν την προστασία των πολιτών από το κάπνισμα, είναι πλέον λίγους μήνες πριν την εφαρμογή της.

Θα επιβάλλει αυστηρά μέτρα, που θα επηρεάσουν και θα αναδιατάξουν πιθανόν την σημερινή κατάσταση της αγοράς. Χαρακτηριστικά αναφέρω την απαγόρευση των πακέτων τύπου ΟΜΕ, την κάλυψη του 65% της επιφανείας του πακέτου με φωτογραφίες και προειδοποιήσεις.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό οικονομικό κόστος, το οποίο είναι δυσανάλογο των ασαφών επιδιώξεων των νομοθετούντων.

Ο,τι όμως και να αλλάξει στο πακέτο καταστρέφοντας ό,τι με πολύ προσπάθεια δημιουργήσαμε αισθητικά στα σήματά μας, πάντα θα υπάρχει η ακατανίκητη δύναμη της γεύσης Καρέλια, που είναι το απόσταγμα των προσπαθειών γενεών δημιουργικών ανθρώπων και αποτελεί παρακαταθήκη και υποχρέωσή μας.

Στα πλαίσια της κοινωνικής του παρέμβασης το Σωματείο των Εργαζομένων, πάντοτε ευαίσθητο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της όμορφης πόλης μας, για μια ακόμη χρονιά θα προβεί σε ενέργειες με την βοήθεια των μελών μας για να βρίσκεται κοντά στους  συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εκ μέρους του Δ.Σ., αλλά και προσωπικά, εύχομαι από την καρδιά μου στην Διοίκηση της εταιρείας τον καινούργιο χρόνο να έχει υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και να συνεχίσει την δημιουργική της πορεία.

Σε όλους εσάς εύχομαι πάνω από όλα υγεία και κάθε όνειρό σας να πραγματοποιηθεί.

Εύχομαι ο κόσμος να γίνει πιο ειρηνικός, πιο αλληλέγγυος στον συνάνθρωπο, πιο ανθρώπινος.

Καλή και ευτυχισμένη η νέα χρονιά".