Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 18:08

Θαν. Μαργέλης: «Επικοινωνιακή φούσκα η έρευνα του "Δημόκριτου"»

Επικοινωνιακή φούσκα, επικοινωνιακό μηχανισμό που έχει στηθεί και δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί σε βάθος με το περιβαλλοντικό πρόβλημα, χαρακτήρισε την έρευνα του "Δημόκριτου" ο πυρηνελαιουργός Θανάσης Μαργέλης, ιδιοκτήτης της εταιρείας "Μεσσηνιακή ΑΒΕΕ".

 

Παρατήρησε ότι δεν είναι ολοκληρωμένο σχέδιο, καθώς δεν εξετάζει καθόλου την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα ελαιοτριβεία. Ανέφερε επίσης ότι η έρευνα δεν ασχολείται με την επιβάρυνση των πυρηνελαιουργείων με το ΠΟΠ, την κοινή άλεση και τις μεγάλες ποσότητες πυρήνα που καλούνται να διαχειριστούν το Δεκέμβριο.

«Πάνω από 1.400 τόνοι μπαίνουν την ημέρα στο πυρηνελαιουργείο το Δεκέμβριο», επεσήμανε ο κ. Μαργέλης. Είπε ότι «είναι απίστευτη δαιμονοποίηση και το μπούλινγκ που δέχεται ο κλάδος και συλλήβδην όλα τα πυρηνελαιουργεία». Σημείωσε πως «όλα τα πυρηνελαιουργεία δεν είναι το ίδιο» - και κάλεσε «να συμμορφωθούν όλοι με τα όρια του νόμου». Είπε ακόμη ότι το θέμα με τη μυρωδιά πρέπει να λυθεί με άλλα μέσα, με τεχνικά εφικτή παρέμβαση.

Ο κ. Μαργέλης ανέφερε ότι δεν είναι όλα περιβαλλοντική παράβαση και διευκρίνισε πως, παρά τα πρόστιμα, η εταιρεία του δεν έχει καταδικαστεί για ποινικά κολάσιμες πράξεις, για βλάβη στο περιβάλλον.

Τέλος, για το δήμαρχο Καλαμάτας που κάνει συνεχείς καταγγελίες για τα πυρηνελαιουργεία, αφού ανέφερε ότι έχει ανοιχτά μέτωπα με τα σκουπίδια, τη λυματολάσπη και τον βιολογικό, παρατήρησε πως «αν έχει οποιοδήποτε στοιχείο να το φέρει, αλλιώς να κάνει ανάκληση των καταγγελιών».

Γ.Σ.