Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 14:52

Εγκρίθηκε η προμήθεια σάντουιτς για μαθητές του Δήμου Καλαμάτας

Πεντακόσια σάντουιτς (δεκατιανό) θα συνεχίσει να μοιράζει καθημερινά και το 2017, σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη για την προμήθεια των σάντουιτς και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης διενέργειας του συνοπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού. Στη συνεδρίαση παρέστη ο Παναγιώτης Σπάλλας, που έχει μισθώσει το κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και ζήτησε να αναλάβουν τα κυλικεία να δίνουν τα σάντουιτς, σε σχολεία που υπάρχουν κυλικεία. Ανέφερε ότι αυτό θα είναι πιο σωστό κοινωνικά, αλλά και η τιμή θα είναι καλύτερη και θα υπάρξει οικονομική ωφέλεια για το δήμο.

Την πρόταση αυτή υποστήριξαν οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, όμως, οι συνάδελφοί τους της πλειοψηφίας απάντησαν ότι αυτό θεωρείται κατάτμηση του διαγωνισμού και απαγορεύεται από το νόμο.

Ο προϊστάμενος Προμηθειών του δήμου Σπύρος Λαγωνικάκος επιβεβαίωσε την άποψη της πλειοψηφίας, ενημερώνοντας ότι απευθείας αναθέσεις επιτρέπονται μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό του διαγωνισμού είναι 60.000 ευρώ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα με το δεκατιανό ξεκίνησε με 200 σάντουιτς καθημερινά στα σχολεία και έχει πάει στα διπλάσια και.

Οπως αναφέρεται στη μελέτη,  ο αριθμός των τεμαχίων είναι ενδεικτικός και ενδέχεται να αυξομοιωθεί, βάσει των αναγκών που προβλέπονται και αποτυπώνονται κατά διαστήματα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γ.Σ.