Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 17:18

Υποσχέσεις για επέκταση τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης 

Το έργο της β' φάσης επέκτασης του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης είναι σημαντικό για την περιοχή.

Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι αυτήν την περίοδο συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να επιτευχθεί η ωρίμανση του έργου. Δεσμεύτηκε ότι στις αρχές του 2017 το έργο θα ενταχθεί στο Ε.Π. "Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020", στο οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση για την υλοποίηση δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση του υπουργού για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στις αρχές του 2017, καθώς και τη συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης για την ωρίμανση του έργου. Καταλήγοντας, παρατήρησε πως «θα είμαστε παρόντες για να παρακολουθήσουμε και να ενισχύσουμε την πρόοδο του έργου β' φάσης επέκτασης δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης που είχα ξεκινήσει το 2014 κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως υφυπουργού Ανάπτυξης».