Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 15:06

Σε σύσκεψη για τα πνευματικά δικαιώματα ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

Την ανάγκη να βρεθεί η κατάλληλη νομική φόρμουλα, ώστε να υπάρξει μια βιώσιμη πρόταση τόσο για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όσο και για τις εταιρείες δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ανέδειξαν σε σύσκεψή τους ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην εν λόγω σύσκεψη που έγινε στις 7 του μήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να υποβληθεί και σχετικό υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο και τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ), καθώς «τα τελευταία 15 χρόνια οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με μια υπέρμετρα υψηλή τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων».

Στη σύσκεψη τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μαρινάκος και το μέλος Δημήτρης Καραλής, ενώ από πλευράς του ΞΕΕ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης, η διευθύντρια Αγνή Χριστίδου, μέλη του Δ.Σ. και οι νομικοί σύμβουλοι του Επιμελητηρίου.