Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 19:26

304,41 ευρώ το τετραγωνικό οι κατοικίες του ΟΑΕΔ σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Κυπαρισσία

Ως ιδιαίτερα θετική εκτιμά η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ να καθορίσει στα 304,41 ευρώ το τ.μ. την ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισμούς πανελλαδικά.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι οικισμοί Καλαμάτα 8 και 9 (περιοχή Αγίας Τριάδας) και οι τελευταίοι οικισμοί σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία. 

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «πρόκειται για μία σημαντική απόφαση που λαμβάνει υπ' όψιν της τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των οικιστών, την αλλαγή των χαρακτηριστικών των δικαιούχων (αύξηση ποσοστού ανέργων, αύξηση ποσοστού συνταξιούχων, αλλαγή οικογενειακής κατάστασης), ενώ απέφυγε να μετακυλιστεί στους δικαιούχους οικιστές το κόστος από τυχόν αδυναμίες και αστοχίες του κράτους».

Υπενθυμίζει ότι την τελευταία δεκαετία οι τιμές ανά τ.μ. κυμάνθηκαν από 650 έως 1.035 ευρώ. «Ετσι, ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων ικανοποιείται με τον πλέον θετικό τρόπο, αφού μέχρι σήμερα ο τρόπος υπολογισμού και το υψηλό κόστος της τιμής παραχώρησης των κατοικιών οδηγούσαν σε επίπεδα τιμών που δεν αντιστοιχούσαν στις δυνατότητες των δικαιούχων και στις έννοιες “κοινωνική κατοικία” και “κοινωνική παροχή”», παρατηρεί η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.