Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 20:13

Δήμος Καλαμάτας: Μόνο η πρώτη κατοικία παίρνει επίδομα οικοσκευής 

Δέκα πλημμυροπαθείς του Δήμου Καλαμάτας δεν θα πάρουν το επίδομα για την αντικατάσταση της οικοσκευής τους, που έχασαν κατά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016.

Οπως μας επεσήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρήκε 10 περιπτώσεις πλημμυροπαθών των οποίων το σπίτι στην Καλαμάτα που πλημμύρισε, δεν ήταν η πρώτη τους κατοικία, σύμφωνα με το Ε1 που δήλωναν. Η πρώτη τους κατοικία για φορολογικούς λόγους είχε δηλωθεί στο χωριό τους.

«Στάθηκαν στο γράμμα του νόμου και όχι στην ουσία και στο πρόβλημα που προκλήθηκε», παρατήρησε ο κ. Μπουζιάνης. Ετσι, όπως μας εξήγησε, χρειάστηκε η Διεύθυνση Πρόνοιας να στείλει στο υπουργείο καινούργια κατάσταση, με καινούργιο προϋπολογισμό, εξαιρώντας τους 10 αυτούς πλημμυροπαθείς. «Για να πληρωθούν οι πάνω από 135 δικαιούχοι, χωρίς άλλη καθυστέρηση», διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας: «Και αν είναι δυνατόν, να πάρουν τα χρήματά τους πριν από το Πάσχα».

Το θέμα της καθυστέρησης καταβολής του επιδόματος της οικοσκευής σε πάνω από 135 πλημμυροπαθείς (το έχουν πάρει 300 περίπου), όπως πληροφορηθήκαμε, το έθιξε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους, στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής στο νέο Δημαρχείο.

 Γ.Σ.