Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 19:40

Με νομοθετική ρύθμιση ξεμπλοκάρει το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας

 

Η εμπλοκή με το μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας επηρεάζει τις παρεμβάσεις που προβλέπονταν, στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις και στο παραθαλάσσιο πάρκο από το παλιό Γυμνάσιο Παραλίας έως του "Κοιλάκου".

Αυτό επεσήμανε χθες στην "Ε" ο δήμαρχος Π. Νίκας, όσον αφορά τη σχέση του μάστερ πλαν και τα έργα του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, τα οποία αναμένεται να περιληφθούν στην τελική πρόταση που θα εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η εμπλοκή του μάστερ πλαν δεν επηρεάζει όλες τις άλλες προβλεπόμενες παρεμβάσεις, όπως οι αναπλάσεις στις οδούς Ναυαρίνου και Πλαστήρα (Δυτική Παραλία) και η διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου.

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο δήμος περιμένει το υπουργείο Υποδομών μέσα στο Μάιο να δώσει τη λύση, με νομοθετική παρέμβαση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σημαντική υλοποίηση της επικαιροποίησης του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας που είχε ξεκινήσει, βρίσκεται στον αέρα, καθώς πριν την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία, δεν έγινε ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και με το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου,  γίνεται προσπάθεια για νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα δοθεί λύση, καθώς η επικαιροποίηση του μάστερ πλαν θεωρείται σημαντικό ζήτημα για την αναβάθμιση του λιμανιού και την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας.

Γ.Σ.