Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 16:49

39 θέσεις για χρήση αιγιαλού στο Δήμο Μεσσήνης 

Συνολικά 39 θέσεις για χρήση από ιδιώτες στον αιγιαλό χωροθέτησε ο Δήμος Μεσσήνης στις παραλίες του για αυτό το καλοκαίρι, προκειμένου να δημοπρατηθούν.

Στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προστίθεται ότι η τιμή εκκίνησης είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για την παραλία της Μπούκας και 8 ευρώ το τ.μ. για όλες τις υπόλοιπες, ενώ οι θέσεις για καντίνες ξεκινούν από τα 700 ευρώ η κάθε μία.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι χώροι για καντίνες είναι 12 συνολικά και συγκεκριμένα, 3 στην Μπούκα (μία στον Αγιο Νικόλαο και δύο μεταξύ των παραλιακών καταστημάτων), 3 στο Πεταλίδι (θέσεις Καρυά, Τζάνε - Μάτι και Φάρος), μία στην Ανάληψη, μία στη Βελίκα, 2 στο Αχλαδοχώρι (θέσεις Κόκκινο Λιθάρι και Μαματά), μία στους Χράνους (θέση Μακρύς Αμμος) και μία στον Αγιο Ανδρέα.

Ομπρέλες και ξαπλώστρες μπορούν να αναπτυχθούν σε 19 θέσεις και συγκεκριμένα, 4 στην Μπούκα (μία στον Αγιο Νικόλαο και τρεις στην υπόλοιπη παραλία) και 4 στην Ανάληψη, 3 στο Καλαμάκι (θέσεις Γουβίτσες, Πλάκα, Χελωναριά) και από μία στις παραλίες Αβραμιού, Πεταλιδίου (θέση Ψεύτη), Αχλαδοχωρίου (θέση Μαματά), Χράνων (θέση Μακρύς Αμμος), Χράνων (περιοχή Κεφαλόβρυσο, πρώην Χαλβατσού), Επισκοπής (θέση Βρύση της Αγγέλως) και Αγίου Ανδρέα.

Τέλος, όσον αφορά στις θέσεις για την ανάπτυξη θαλάσσιων μέσων αναψυχής στις παραλίες, αυτές είναι συνολικά 8 και κατανέμονται ως εξής, 2 στη Μπούκα (μία στον Αγιο Νικόλαο και μία στην υπόλοιπη παραλία), 2 στην Ανάληψη, 2 στο Καλαμάκι (η μία στην παραλία Χελωναριά – Πέταλο) και από μία στο Αβραμιού (παραλία "San Agostino") και στη Βελίκα.

 

Β.Γ.Μ.