Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 16:43

Ζητούν λύση για τα καταστήματα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Σε ομηρία κρατά ο Δήμος Τριφυλίας τους καταστηματάρχες της περιοχής μη παραχωρώντας τους με άδεια χώρους για τραπεζοκαθίσματα, κατήγγειλε χθες στην Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.

Αφορμή για την αναφορά του στάθηκε το ζήτημα που προέκυψε με τα καταστήματα στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας, τα οποία δεν έχουν σχετική άδεια από το δήμο και η Αστυνομία μετά από καταγγελία ήδη τους έκανε σύσταση. Μάλιστα χθες οι επαγγελματίες επισκέφθηκαν τον δήμο ζητώντας να βρεθεί λύση.

Ο κ. Ανδρινόπουλος που ανέδειξε το θέμα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής είπε ότι το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί άδειες είναι 100% ευθύνη του δήμου και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, όπως ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων. Επισήμανε ότι ο νόμος είναι σαφής, με την έναρξη κάθε έτους ο καταστηματάρχης κάνει αίτημα και ζητεί τα τετραγωνικά που του αναλογούν. Οπως είπε, αυτό έπρεπε να είχε γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια και όταν εγκριθεί ο κανονισμός τότε ας τον εφάρμοζαν. Σημείωσε δε ότι από ό,τι ακούγεται αυτό αφορά και άλλα μέρη του δήμου, εξέφρασε δε την απορία γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση.

Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, σημείωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή οι καταστηματάρχες είναι επί ξύλου κρεμάμενοι. Τόνισε ότι τα καταστήματα θέλουν τη νομιμότητα και ο δήμος έπρεπε να είχε φροντίσει γι' αυτό.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ομηρία, υπάρχει όμως εκκρεμότητα ακόμη μέχρι να εγκριθεί ο κανονισμός κοινοχρήστων χώρων, όπως υπάρχει και η κυκλοφοριακή μελέτη, και όλα αυτά πρέπει να λειτουργήσουν μαζί. Σημείωσε επίσης ότι η Ανω Πόλη Κυπαρισσίας έχει μια ιδιαιτερότητα και δεν είναι ευθύνη του δήμου η καθυστέρηση των εγκρίσεων.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας σημείωσε πως "τώρα μπαίνει τάξη, ομηρία θα ήταν αν αφήναμε να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση".

 

Κ.Μπ.