Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 21:48

Εκπτώσεις έως 70% για να ζεσταθεί η αγορά

Πρώτη μέρα εκπτώσεων χθες με τα ποσοστά να φτάνουν στο 70%. Μάλιστα, παρά το κρύο, χθες η αγοραστική κίνηση στην Καλαμάτα κυμάνθηκε σε σχετικά καλύτερα επίπεδα από τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς των καταναλωτών.
Οπως αναμενόταν τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι γενικά υψηλά. Το διάστημα που πέρασε οι προσφορές χτύπησαν… κόκκινο. Τώρα, τα περισσότερα καταστήματα αναγράφουν στις βιτρίνες τους ποσοστό έκπτωσης "έως 50%" ενώ υπάρχουν και ορισμένα ακόμα που αναγράφουν έκπτωση "70%".
Οι επαγγελματίες υποδέχτηκαν τις εκπτώσεις με συγκρατημένη αισιοδοξία, ποντάροντας στο γεγονός πως οι καταναλωτές θα εκμεταλλευτούν την έκπτωση για να αγοράσουν έστω και τα απαραίτητα, με δεδομένο πως το προηγούμενο διάστημα ήταν αρκετά συγκρατημένοι.


ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 50% ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με ποσοστό που φτάνει το 50% και σε κάποιες περιπτώσεις το ξεπερνά ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και στην περιοχή της Τριφυλίας, που βρίσκουν όμως την αγορά παγωμένη, πλήρως εναρμονισμένη με τον κρύο καιρό των τελευταίων ημερών.
Οπως μας είπαν από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα των εκπτώσεων δεν υπήρξε έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον ούτε κάποια μεταβολή στην κίνηση της αγοράς. Οσον αφορά το ποσοστό των εκπτώσεων, κατά μέσο όρο φαίνεται να κινείται στο 50% χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι περιπτώσεις που το υπερβαίνουν.
Πάντως όπως παρατηρούν οι έμποροι, οι περιπτώσεις αυτές έχουν να κάνουν με το είδος του προϊόντος και τα περιθώρια που υπάρχουν για μεγάλο ποσοστό έκπτωσης, αλλά και από τις δυνατότητες του κάθε καταστήματος.
Τέλος επισημαίνουν ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να συγκρίνουν τις τιμές και να μην παρασύρονται από τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων.
Κ.Μπ.