Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 16:03

Αλαλούμ στη μεταφορά μαθητών καταγγέλλει η "Πελοπόννησος Πρώτα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλαλούμ στη μεταφορά μαθητών καταγγέλλει η "Πελοπόννησος Πρώτα"

Αλαλούμ με τη μεταφορά των μαθητών καταγγέλλει η μείζων μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με αφορμή το θέμα της μεταφοράς στη Μεσσηνία που συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά η παράταξη Πατσαρίνου αναφέρει ότι “όταν, από την προηγούμενη μαθητική περίοδο, εντοπίσαμε προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε ότι αφού ενοποιήσει τη στάση της στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες θα τα αντιμετωπίσει. Ο νέος τρόπος ηλεκτρονικού διαγωνισμού δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για διαφάνεια, υγιή ανταγωνισμό και αποτελεσματικότητα, αλλά από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά ξεχωριστά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν. Εκτός από τις ιδιομορφίες ανά Περιφερειακή Ενότητα, προκύπτει, όπως φαίνεται, σοβαρό πρόβλημα με τη στάση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ (κι ας είναι ουσιαστικά ο μοναδικός φορέας προσφοράς στη μαζική μεταφορά των παιδιών)”.

Επισημαίνει ότι η εικόνα ανά νομό είναι:

“Στην Αργολίδα το ΚΤΕΛ αρνείται να δώσει προσφορά (!) και αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε το διαγωνισμό. Στη Λακωνία δόθηκαν προφορές για όλα τα δρομολόγια με εκπτώσεις μόλις 1-2%, όπου φαίνεται ότι υπήρξε κοινή αντιμετώπιση και στάση από τους συμμετέχοντες (ΚΤΕΛ-ταξί). Στην Κορινθία και τη Μεσσηνία οι εκπτώσεις στις προσφορές των ΚΤΕΛ είναι κοντά στο 1% ενώ στα ταξί, με τον ανταγωνισμό, φτάνουν και το 51%. Στην Αρκαδία ακόμα φτιάχνεται ο διαγωνισμός!

Σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα, θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι δε χωρούν σκοπιμότητες και αιφνιδιασμοί. Πρέπει άμεσα (με ευθύνη της Περιφέρειας) να μπουν στο τραπέζι των συλλογικών οργάνων όλα τα ζητήματα - προβλήματα παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων (Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, Διευθύνσεις Μεταφοράς Μαθητών, ΚΤΕΛ, Ταξί, Τουριστικά Λεωφορεία). Σε διαφορετική περίπτωση «ποτίζονται» πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της σωστής και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε ακριβοπληρωμένες λύσεις, καταστάσεις τις οποίες για αρκετά χρόνια βιώσαμε και στην Περιφέρειά μας”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER