Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 17:08

Εργα 3 εκ. ευρώ ζητεί η ΔΕΥΑΚ

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, για ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ζητεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας με πρότασή της.

Σύμφωνα με την πρόταση που υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, τα έργα αυτά είναι:

1) Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας - Β΄ φάση, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων στην Καλαμάτα και στην αντικατάσταση τμήματος των πεπαλαιωμένων χυτοσιδηρών σωλήνων στο κέντρο της πόλης. Στο έργο συμπεριλαμβάνονται οι μεταφορές των υδατοπαροχών από τα παλαιά στα νέα δίκτυα και όλες οι συνδεσμολογίες για τη σωστή λειτουργία των νέων δικτύων.

2) Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ο υπάρχων αγωγός είναι παλιός και ανεπαρκής, γι' αυτό και πρέπει να αντικατασταθεί.

Στο αντλιοστάσιο θα εγκατασταθούν 2 υποβρύχιες αντλίες επιπλέον της υπάρχουσας, καθώς και γερανογέφυρα χειροκίνητη με παλάγκο - αλυσίδα επίσης χειροκίνητο, ανυψωτικής ικανότητας ενός τόνου. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέες σωληνώσεις και υδραυλικά εξαρτήματα, καθώς και νέος ηλεκτρικός πίνακας και νέος πίνακας αυτοματισμού. Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός, συνολικού μήκους 3.200 μέτρων, θα κατασκευασθεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς.