Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 18:04

Αποχή από την “Αρκαδία 2020”

Την αποχή των εκπροσώπων του από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Σχεδιασμού Διαχείρισης Προγράμματος ΤΑΠΤοΚ της Αναπτυξιακής Εταιρείας “Αρκαδία 2020” αποφάσισε ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γορτυνίας - Μεγαλόπολης - Τρίπολης “Αλφειός Μαίναλο 2020”

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο σύλλογος εξηγεί ότι στην απόφαση αυτή κατέληξε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του, στην οποία “μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία ‘Αρκαδία 2020’, διαχειριστή του πολλά υποσχόμενου προγράμματος ΤΑΠΤοΚ – Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων”.

Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος κάνει λόγο για “σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και ουσιαστικές παραβιάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών με νομικίστικα τεχνάσματα για το ΤΑΠΤοΚ”, τα οποία -όπως υποστηρίζει- “είχαν ήδη εντοπιστεί και συζητηθεί στην ετήσια τακτική Γ.Σ. του συλλόγου τον Φεβρουάριο του 2017”, παρατηρώντας την ίδια στιγμή ότι “νέα γεγονότα έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει και ανάγκασαν το Δ.Σ. του συλλόγου να απευθυνθεί εγγράφως στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου καθώς και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομικών κ. Κορκολή και να ζητήσει την ακύρωση των τελευταίων αποφάσεων της ΕΣΔΠ”.