Κυριακή, 03 Ιουνίου 2012 19:38

“Κουλιέρης Α.Ε. - Νavarino Foods": Τυποποίηση θαλασσινών και λαχανικών στην Καλαμάτα

 "Κανένας πελάτης δεν είναι μεγάλος για να τον εξυπηρετήσουμε και κανείς μικρός για να τον αγνοήσουμε". Αυτό είναι το μότο το επιχειρηματία Ηλία Κουλιέρη, ο οποίος ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1986 από τη Θουρία από όπου κατάγεται.

Σήμερα η εταιρεία "Κουλιέρης Α.Ε" τυποποιεί θαλασσινά και λαχανικά με την επωνυμία "Navarino Foods", ενώ ασχολείται και με την αντιπροσώπευση και εμπορία τροφίμων και άλλων καταναλωτικών ειδών σε συνεργασία με μεγαλύτερες εταιρείες.

 

Ο Ηλίας Κουλιέρης άνοιξε το δικό του σούπερ μάρκετ στη Θουρία παράλληλα με την αντιπροσώπευση διαφόρων καταναλωτικών προϊόντων. Το 1992 η εταιρεία μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην οδό Ψαρών και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα ξεκινώντας τη συνεργασία της με τη Friesland Hellas, εταιρεία παραγωγής των προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ.

Η εξέλιξη ήταν γρήγορη και το 1996 η συνεργασία με την εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Ε., οδήγησε σε νέα μεταφορά στην οδό Τροίας 20 (πάροδος Αθηνών). Το 2001 η εταιρεία μεταφέρθηκε στις πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην οδό Αθηνών στο ύψος του Ασπροχώματος έκτασης 780 τ.μ. και ξεκίνησε τη συνεργασία με τις “Μινέρβα Α.Ε.”, “ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε.” και “ΕΛΜΠΙΣΚΟ Α.Ε.”. Το 2005 η εταιρεία του Ηλία Κουλιέρη μετατρέπεται σε Α.Ε., ενώ το 2009 ολοκληρώνεται μέσω του αναπτυξιακού νόμου η επένδυση για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων 1.640 τ.μ. με ειδικούς χώρους κατάψυξης στη Βιομηχανική Περιοχή Καλαμάτας, όπου και μεταφέρθηκε όλη η δραστηριότητα.

H κατασκευή των εγκαταστάσεων άγγιξε το 1,4 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους και από το ΕΣΠΑ. Από το 2010 η εταιρεία έλαβε όλες τις πιστοποιήσεις από την TUV Austria Hellas, ενώ από τον Ιούνιο του ίδιου έτους ξεκίνησε η τυποποίηση θαλασσινών προϊόντων με την επωνυμία "Θαλασσινά Navarino". Τους τελευταίους μήνες η εταιρεία έχει λανσάρει στην αγορά τα τυποποιημένα λαχανικά (αρακάς, φασολάκια, σπανάκι, αγκινάρες, μπάμιες κ.ά.) με την επωνυμία  "Λαχανικά Navarino". Τα προϊόντα στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Μακεδονία, ενώ βασικό στόχο της εταιρείας αποτελεί η αξιοποίηση και η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων.

Τα τυποποιημένα αλιεύματα και λαχανικά "Navarino Foods" διατίθενται από την εταιρεία σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία και Κύθηρα, ενώ μέσω συνεργατών σε Ηλεία και Φθιώτιδα.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας, όπως μας ενημέρωσε ο Ηλίας Κουλιέρης, είναι η επέκταση στην παραγωγή προϊόντων ζύμης και σφολιάτας μέσα στο καλοκαίρι.

Η εταιρεία απασχολεί 16 άτομα, ενώ ο τζίρος της ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ ετησίως.

"Η πολυνομία και η γραφειοκρατία στην Ελλάδα ξεπερνούν κάθε όριο και έτσι δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη σχέση μας με την κεντρική διοίκηση" τονίζει ο Ηλίας Κουλιέρης που σημειώνει ότι η κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά. "Πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι οι διεθνείς ασφαλιστικές και οι τράπεζες μηδένισαν τα πιστωτικά υπόλοιπα των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που δημιουργεί δυσκολίες. Στα πλάνα του κ. Κουλιέρη είναι και η δραστηριοποίηση της "Logistics Μεσσηνιακή AME", η οποία θα αναλαμβάνει μεταφορές προϊόντων σε όλη τη Μεσσηνία. Η έναρξη εργασιών αυτής της εταιρείας πάντως "φρενάρει" στις διαδικασίες γραφειοκρατίας που προαναφέρθηκαν με αποτέλεσμα να χάνονται κάποιες θέσεις εργασίας από την αγορά σε τέτοιες κρίσιμες περιόδους.

Μπορεί ο Ηλίας Κουλιέρης να αποτελεί τον ιθύνοντα νου της εταιρείας, όμως ακολουθεί η δεύτερη γενιά με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. Οι δύο του γιοί, ο Δημήτρης τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Αγρίνιο και ο Γιώργος, δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Αθήνα, ετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια να ενισχύσουν την προσπάθεια της οικογενειακής επιχείρησης.

Οι συνεργάτες

Η συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των προϊόντων λιανικής οι οποίες επί σειρά ετών μας εμπιστεύονται για την διακίνηση και διανομή των προϊόντων τους είναι το κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικούς από αυτούς:

- Friesland Campina
Η εταιρεία Friesland Campina είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και συσκευασίας γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Τον Οκτώβριο του 2011 η εταιρεία εγκαινίασε το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στην Πάτρα, το οποίο της δίνει την δυνατότητα να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της.

- Creta Farm

Η Creta Farm, η μόνη καθετοποιημένη εταιρεία από την Κρήτη, σεβόμενη τους καταναλωτές της έχει υιοθετήσει τα πρότυπα και τις αξίες της κρητικής διατροφής, που συμβάλλουν στην υγεία και τη μακροζωία. Είναι η μοναδική στον κόσμο εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές της αλλαντικά από άπαχο εκλεκτό κρέας και εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο. Η πραγματικά μοναδική συνταγή της Creta Farm συνδυάζει αρμονικά τις αξίες του ελαιολάδου με την πλούσια γεύση των παραδοσιακών αλλαντικών. Η Creta Farm πρωτοπορεί με την οικογένεια προϊόντων εν Ελλάδι και αλλάζει τη διατροφή, γιατί συνδυάζει τη νοστιμιά των αλλαντικών με τα πιο αγνά και υγιεινά υλικά.

- ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Η εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ παράγει προϊόντα που διαθέτει στην αγορά καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία διατηρεί σημαντικό portfolio ιδιοπαραγόμενων και διανεμόμενων καταναλωτικών προϊόντων, τα οποία θα μπορούσαν να καταταχθούν σε τρεις κατηγορίες:
1. τα καλλυντικά
2. τα προϊόντα οικιακής χρήσης
3. τα προϊόντα της κατηγορίας λοιπών πωλήσεων

- ΕΛΓΕΚΑ

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη ελληνική εμπορική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά στον κλάδο των τροφίμων από το 1974. Παρέχοντας στους συνεργάτες της, πελάτες και προμηθευτές, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμπορικών υπηρεσιών στους τομείς των Πωλήσεων, Marketing, Trade Marketing and Logistics, η ΕΛΓΕΚΑ αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κρίκο στην τροφοδοτική αλυσίδα (Supply Chain). Λειτουργώντας με φιλοσοφία «θυγατρικής» των προμηθευτών οίκων με τους οποίους συνεργάζεται, μέσα στους πρωταρχικούς της στόχους είναι η επιτυχημένη ανάπτυξη και καθιέρωση στην ελληνική αγορά των προϊόντων (brand building) τα οποία χειρίζεται.

- ΚΑΛΛΟΝΗ

Για περισσότερα από 50 χρόνια, τα προϊόντα ΚΑΛΛΟΝΗ κατέχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο ελληνικό τραπέζι. Αλίπαστα και μαρινάτα, καπνιστά φιλέτα ψαριών και κάθε είδους θαλασσινές νοστιμιές, παρασύρουν τον ουρανίσκο σε λαχταριστά γευστικά ταξίδια και τον κατακλύζουν με κύματα αυθεντικής απόλαυσης.

- ΜΙΝΕΡΒΑ

Ξεκινώντας τη δράση της στην ελληνική αγορά στις αρχές του 1900, στον τομέα του ελαιολάδου, η ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία της, έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας στον τομέα των τροφίμων, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε 42 χώρες του κόσμου.

- ΙΩΝΙΚΗ

Η Ιωνική δημιουργεί κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης και σφολιάτας, εξαιρετικής ποιότητας, εδώ και 20 χρόνια.

- ALTERA

Η ALTERA είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών.

- LUTOSA

Η εταιρεία LUTOSA είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στην συσκευασία και επεξεργασία έτοιμης πατάτας.

- PESCANOVA

Η εταιρεία PESCANOVA είναι μια πολυεθνική με κύριο αντικείμενο την επεξεργασία και συσκευασία καταψυγμένων αλιευμάτων.
- ΗΛΙΟΣ

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ με τη μεγάλη πείρα των 75 χρόνων στην αγορά, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ζυμαρικών.

- ΣΤΟΧΟΣ

Η εταιρεία ΛΕΟΝΤΖΙΝΗ Ι. Α.Ε. ΚΡΕΑΤΩΝ η οποία φέρει διακριτικό τίτλο «ΣΤΟΧΟΣ» είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Βιομηχανικό Πάρκο, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο των κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων τα τελευταία 25 χρόνια.


"Κουλιέρης Α.Ε."

Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.)
24100, Καλαμάτα 


Τηλ.: 27210 69957, 27210 69958
 Fax : 27210 69961


Web Site : www.koylieris.gr

E-mail: info@koylieris.gr