Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 19:26

Δημοπρατεί έργα 1,3 εκ. ευρώ ο Δήμος Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

 

Εργα συνολικού προϋπολογισμού 1.334.000 ευρώ δημοπρατεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιουλίου ο Δήμος Μεσσήνης, όπως γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, στις 3 Ιουλίου δημοπρατείται το έργο της άρσης επικινδυνότητας τμήματος του δρόμου από τη Λάμπαινα προς τη Μονή Βουλκάνου, το οποίο έχει κατολισθήσει. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται σε 74.400 ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 5 Ιουλίου, θα δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί από τα φετινά και περυσινά έντονα καιρικά φαινόμενα οι οδικές υποδομές και τα συνοδά τους υδραυλικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 ευρώ και πίστωση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών. Η συγκεκριμένη εργολαβία προβλέπει εργασίες αποκατάστασης δρόμων και πρανών, όπως επίσης την επισκευή έργων απορροής ομβρίων σε Ριζόμυλο, Δάφνη, Πεταλίδι, Αχλαδοχώρι, Καλαμάκι, Μαθία αλλά και σε άλλους αγροτικούς δρόμους των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας, για ζημιές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Για τις 8 Ιουλίου, συνεχίζει η ανακοίνωση του δήμου, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του αντίστοιχου έργου για την Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης, με προϋπολογισμό επίσης 500.000 ευρώ και χρηματοδότηση από την ίδια πηγή. Το έργο αφορά εργασίες σε Νιοχώρι, Αβραμιού, Σπιτάλι αλλά και σε άλλους αγροτικούς δρόμους των υπολοίπων τοπικών κοινοτήτων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας.

Τέλος, στις 9 Ιουλίου θα δημοπρατηθεί το έργο της αποκατάστασης βλαβών από θεομηνία στο δημοτικό το αγροτικό οδικό δίκτυο στις Δημοτικές Ενότητες Μεσσήνης και Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του δημοτικού και του αγροτικού δικτύου από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα σε τοπικές κοινότητες των δύο πιο πάνω δημοτικών ενοτήτων.