Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 10:00

Αναδιάταξη της τουριστικής αγοράς στη Μεσσηνία: Πώληση ξενοδοχείων μέσω του διαδικτύου

Μεσσηνιακά τουριστικά ακίνητα αξίας 95,3 εκ. ευρώ διατίθενται μέσω διαδικτυακών αγγελιών στη διεθνή αγορά.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα αγοράς της "Ε" στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι έχουν βάλει πωλητήριο τουλάχιστον 34 μεσσηνιακά ξενοδοχεία και συγκροτήματα τουριστικών κατοικιών συνολικής αξίας 59,3 εκ. ευρώ. Στην ίδια κατηγορία οι ενδιαφερόμενοι για τουριστικές επενδύσεις στη Μεσσηνία θα βρουν και τρία παραθαλάσσια οικόπεδα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη αξίας 36 εκ. ευρώ. Το πιο ακριβό από τα ξενοδοχεία που πωλείται λειτουργεί στο κέντρο της Καλαμάτας και κοστίζει 6 εκ. ευρώ, στη 2η θέση βρίσκεται ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας με τιμή πώλησης 4,5 εκ. ευρώ και ακολουθεί συγκρότημα κατοικιών στη Στούπα με τιμή πώλησης 4 εκ. ευρώ.

Το πιο ακριβό οικόπεδο έκτασης 450 στρ. με 750 μέτρα ιδιόκτητης παραλίας βρίσκεται στη Μεσσήνη και πωλείται 15 εκ. ευρώ.

Στη Μεσσήνη βρίσκεται και το δεύτερο ακριβότερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσσηνίας έκτασης 180 στρ. και με τιμή πώλησης 12 εκ. ευρώ.

Στην Καλαμάτα παραθαλάσσιο οικόπεδο έκτασης 22.000 τ.μ. με άδεια για ξενοδοχείο  18.632 τ.μ., ενταγμένο στον αναπτυξιακό νόμο με επιδότηση 20 εκ. ευρώ, πωλείται 9 εκ. ευρώ.

Αναλυτικά τα ξενοδοχεία και τα συγκροτήματα κατοικιών που πωλούνται στη Μεσσηνία, παρουσιάζονται στον πίνακα: