Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 08:30

Για ευθύνες που καταλόγισαν οι ορκωτοί λογιστές: Βαριές "καμπάνες" σε διευθυντές της ΕΑΣ



"Καμπάνες" έριξε το Δ.Σ. της Ενωσης Μεσσηνίας σε διευθυντές καταστημάτων της, για τις ευθύνες που τους καταλόγισε ο διαχειριστικός έλεγχος των ορκωτών ελεγκτών. Η μεγαλύτερη ποινή επιβλήθηκε στον διευθυντή του καταστήματος στη Μεσσήνη, Νίκο Σαρδέλη, ο οποίος απολύθηκε.



Συγκεκριμένα, στη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ το Δ.Σ. αποφάσισε:
α) Για το κατάστημα της Μεσσήνης: Την απόλυση του διευθυντή Ν. Σαρδέλη, με το σκεπτικό ότι δε διασφάλισε τα συμφέροντα της Ενωσης. Οι ευθύνες που τον βαραίνουν με βάση το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου είναι ότι αλλάχθηκαν επιταγές που είχαν λήξει και οι οφειλές δεν εισπράχθηκαν. Σε μία περίπτωση μάλιστα του καταλογίστηκε και πλαστογραφία σε επιταγή. Υπέρ της απόλυσης ψήφισαν οι 7 σύμβουλοι, ενώ υπήρξαν επίσης 2 λευκά (από τον σύμβουλο Γιάννης Γκίζας και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Κώστα Πέτροβα) και 1 ψήφος κατά (Αριστείδης Γιαννακόπουλος, που ζητούσε να μην πάρει απόφαση το Δ.Σ. και το πόρισμα να πάει στον εισαγγελέα).
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι σύμβουλοι Γιώργος Γιαννακόπουλος και Ηλίας Ντονάς.
β) Για το κατάστημα των Φιλιατρών: Προσωρινή απόλυση 3 μηνών για το διευθυντή Γρηγόρη Κίτσο. Την απόφαση ψήφισαν 8 σύμβουλοι, την καταψήφισε ο Αρ. Γιαννακόπουλος (είχε ίδιο σκεπτικό για όλους - το πόρισμα στον εισαγγελέα), ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων πρότεινε 1 μήνα στέρηση μισθού.
γ) Για το κατάστημα Μελιγαλά: Ενα μήνα στέρηση αποδοχών για το διευθυντή Κώστα Δημόπουλο (9 υπέρ - 1 κατά).
δ) Για το κατάστημα Πύλου: Επίπληξη για το διευθυντή Γιώργο Καφαντάρη. Οπως έγινε γνωστό, για δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις οφειλετών που είχε ευθύνη, ζήτησε πίστωση χρόνου για την εξόφληση και μέχρι τώρα έχει πληρωθεί το 50% του χρέους.
ε) Για το κατάστημα Κυπαρισσίας: Η λήψη απόφασης για το διευθυντή Ηλία Γαλάνη αναβλήθηκε, καθώς εκκρεμεί η απολογία του γεωπόνου Κωνσταντίνου Μαντζούνη, που αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Για την ώρα δε φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του διευθυντή.
στ) Για το κατάστημα Γαργαλιάνων: Η διευθύντρια Χριστίνα Καραμπότσου απαλλάχθηκε, δεν προέκυψε ευθύνη της, και μάλιστα διατηρεί τη θέση της διευθύντριας. Οπως αναφέρθηκε δε, έχει κάνει προσπάθεια κι έχει μειώσει τις παλιές οφειλές.
Σύμφωνα με όσα έγιναν επίσης γνωστά, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί ο γεωπόνος του καταστήματος στην Κυπαρισσία Κ. Μαντζούνης, όπως και η προϊσταμένη Εμπορίας στο εργοστάσιο της Θουρίας Εφη Σταυροπούλου για ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης της.
Ακόμη, η γενική διευθύντρια της Ενωσης Διονυσία Βλαχονικολού πήρε εντολή να εξετάσει αν υπάρχουν ευθύνες δύο υπαλλήλων του καταστήματος στη Μεσσήνη - και αν υπάρχουν, να τους επιβάλει τις προβλεπόμενες ποινές.