Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 08:30

Μεγαλύτερη επιδότηση επενδύσεων στη Μεγαλόπολη

 

Πέντε κυβερνητικές αποφάσεις για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του σε Αρκαδία και Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι:

α) Τα επενδυτικά σχέδια στη Μεγαλόπολη θα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση από την επιδότηση σε γειτονικούς δήμους. β) Το επιχειρηματικό πάρκο 1.800 στεμμάτων οριοθετείται στο ύψος του Λεύκτρου με μέτωπο στον αυτοκινητόδρομο. γ)  Δημιουργείται ανοιχτή "πράσινη" φυλακή για την απασχόληση των κρατούμενων σε αγροτικές εργασίες. δ) Δημιουργείται Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο από τη ΔΕΘ. ε) Θα λειτουργήσει πίστα μοτοκρός σε έκταση 100 στρεμμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε στον κ. Παπαθανάση την αρμοδιότητα συντονισμού των ενεργειών για τη μετάβαση της Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή. Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε χθες ότι οι επενδύσεις στη Μεγαλόπολη θα λάβουν μεγαλύτερη επιδότηση από τις επενδύσεις στους γειτονικούς δήμους. Ετσι μπήκε τέλος στη βιομηχανία αιτημάτων που υπήρξε από την Τρίπολη, την Καλαμάτα και την... Πάτρα επειδή τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα διεκδικούσαν κομμάτια από την πίτα του Ταμείου Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε με δηλώσεις του στην "Ε" την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή με τις επιδοτήσεις, αφού πολλές φορές είχε τονίσει ότι για λόγους δικαιοσύνης πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο η Μεγαλόπολη, καθώς για πολλές δεκαετίες σήκωσε μόνη της το περιβαλλοντικό βάρος της ενεργειακής επάρκειας της Ελλάδας.

Χθες ο κ. Παπαθανάσης ξεκαθάρισε ότι με τη μέγιστη επιδότηση θα επιδοτηθούν οι επενδύσεις στη Μεγαλόπολη, με μεγάλη οι επενδύσεις στους Δήμους Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης και με μικρότερες επιδοτήσεις οι επενδύσεις στις ΒΙΠΕ Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού στους Δήμους Μεγαλόπολης, Οιχαλίας και Γορτυνίας, μεταξύ άλλων εξετάστηκε και το θέμα της διεύρυνσης των ΒΙΠΕ Μελιγαλά και Καλαμάτας, αφού πλέον οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναζητούν μεγάλες εκτάσεις για τη στέγασή τους.

Θ.Λ.